Invazie de ploșnițe verzi la un bloc din Bună Ziua: „Zilnic le văd pe casa scării”


Invazie în cartierul Bună Ziua, din Cluj-Napoca, de ploșnițe verzi. Un clujean semnalează autoritățile locale că vede zilnic în casa scării aceste insecte care îi terorizează pe locatari.

„Ploșnițe verzi în zona Nicolae Colan. Se întâmplă zilnic să văd insectele pe casa scării, iar pe lângă asta și în casă în momentul în care geamurile sunt deschise”, a sesizat un locatar.

Cum ne putem proteja apartamentele de invaziile de gândaci urât mirositori?

Ploșnița verde a tomatelor (Nezara viridula) este un dăunător invaziv, care a început să își faca simțită prezența din ce în ce mai mult în ultimii ani, odată cu creșterea populației. 

În afară de neplăcerea de a „locui” peste iarnă cu acești oaspeți puturoși, înmulțirea excesivă a acestei specii de insecte ar putea cauza în următorii ani și pierderi materiale mari pentru producătorii de legume.

Specialiștii spun că toamna, trebuie să avem grijă când punem hainele la uscat afară și să le controlăm când le băgăm înapoi în casă pentru a nu lua și pasageri clandestini.

De asemenea, trebuie astupate toate găurile sau crăpăturile prin care acestea ar putea intra în casă (inclusiv pe sub uși), iar geamurile ar trebui dotate cu plase de protecție. Aceste locuri potențiale de acces în casă trebuie verificate periodic și pot fi de asemenea, date cu substanțe repelente care le-ar putea descuraja pe ploșnițe să se așeze.

Comentarii Facebook