Miercuri 24 Aprilie

Invatamantul liceal, decimat. Nu doar liceele teoretice vor pierde cate o clasa


Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj sustin ca nu doar liceele teoretice vor pierde clase incepand de anul viitor, ci si cele tehnologice.

Incepand de anul scolar viitor mai multe licee din Cluj vor porni mai putin cu o clasa decat pana acum.

"La nivelul judetului Cluj vor fi mai putin cu aproximativ 30 de clase din mai multe licee pentru ca vor fi mai putin cu 1.100 de elevi. Inca nu s-a definitivat lista ca sa va pot spune exact toate liceele in care se va desfiinta o clasa", a declarat Horia Corches, purtatorul de cuvant al Inspectorului Scolar Judetean Cluj.

Consilierul Local Gheorghe Vuscan a afirmat astazi in cadrul unei conferinte de presa ca liceele de elita ale Clujului, unde  promovabilitatea la bacalaureat a fost de 100%, nu ar trebui sa piarda clase.

"Daca vrem sa schimbam consistent si nu doar formal situatia in invatamant nu asta e solutia. Performanta trebuie sustinuta, stimulata si incurajata, nu decapitata. La scolile de elita din Cluj nu ar trebui sa se renunte la nicio clasa", a declarat Gheorghe Vuscan.

 

Potrivit lui Horia Corches, printre scolile care vor pierde clase se numara liceele teoretice Avram Iancu, Nicolae Balcescu, Gheorghe Sincai, George Cosbuc. In enumerarea facuta de catre purtatorul de cuvant al ISJ Cluj, doar Grupul Scolar Transporturi este liceul  tehnologic care va pierde o clasa de anul viitor.

Comentarii Facebook