Marti 27 Septembrie

Inundații la Beliș. Case de vacanță au fost afectate de gheața formată pe râu - FOTO


Două poduri din Ciurtuci (comuna Beliș) au fost rupte în noaptea de duminică spre luni  de viitură.

Viceprimarului Dan Marc a declarat că, în urma topirii ghețurilor, sunt afectate circa 10 case de vacanță, scrie ziarulfaclia.ro.

ISU Cluj a primit luni dimineața o informare referitoare la formarea unor zăpoare de gheață, în albia Văii Beliș, pe raza localității Poiana Horea.

Un echipaj de pompieri, din cadrul detașamentului Huedin, s-a deplasat imediat pentru evaluarea situației din teren și a fost alertată și echipa pirotehnică a ISU Cluj, care are competențe pentru distrugeri de zăpoare cu material explozibil.

În momentul sosirii echipajului de pompieri, barajul format de zăpoare cedase deja, iar masa de gheață s-a scurs în lacul Beliș-Fântânele, astfel încât nu mai exista pericolul de inundare.

Personalul Serviciului pentru Situații de Urgență din cadrul primăriei comunei Beliș a specificat faptul că erau periclitate de dimineață mai multe cabane de vacanță, care nu sunt locuite, dar și o locuință a personalului care monitorizează cursul râurilor pentru Sistemul de Gospodărire a Apelor Cluj (Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa).

În momentele acestea, la locul indicat a ajuns și echipa pirotehnică a ISU Cluj pentru a evalua situația. Însă, din primele informații, se pare că nu se impune detonarea zăpoarelor, îngrămădiri de sloiuri de gheaţă care se formează primăvara pe râuri.

Marți va fi întrunită o comisie interinstituțională care va evalua situația pagubelor produse de acumularea de apă, dinaintea defluirii zăpoarelor.

7762458f-f6ba-4240-b888-3c268a9fe5c9.jpg

6143b142-8b7e-4a1d-8a97-df72913b3103.jpg

a4f76414-41cc-4bea-b42b-6e04d7b1ca92.jpg

Comentarii Facebook