Intră în vigoare noile restricții la Cluj-Napoca! De când nu vei mai putea ieși pe stradă fără mască


Rata incidenței cazurilor de coronavirus din Cluj-Napoca a depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj a votat, marți, trecerea în scenariul roșu a municipiului, fapt ce impune implementarea unor noi restricții.

Astfel, în Cluj-Napoca, Floresti și comuna Tritenii de Jos se intră de joi, 22 octombrie, ora 00.00, în scenariu 3, care prevede închiderea școlilor și a altor activități, pe fondul exploziei cazurilor de COVID-19.

Decizia CJSU Cluj prevede că se închid școlile și grădiniță pentru 14 zile și devine obligatorie purtarea măștii în toate spațiile deschise pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. De asemenea, se închid toate localurile publice, teatrele și cinematografele. Activitatea restaurantelor și a altor unități este interzisă în spațiul interior, iar hotelurile pot vinde numai pentru rezidenți. Localurile pot funcționa numai în spațiul exterior, în aer liber. Nu sunt permise activitățile cluburilor, barurilor și a sălilor de jocuri de noroc. 

Rata incidenței în Cluj-Napoca este de 3,36 cazuri la mia de locuitori, în Florești de 3,38 cazuri la mia de locuitori, iar în Tritenii de Jos de 3,04 cazuri COVID-19 la mia de locuitori. 

În plus, pentru data de 1 Noiembrie, când se comomorează Ziua Morților, vor fi impuse măsuri speciale: fiecare persoană care participă la comemorări trebuie să poarte mască și să respecte distanța de 2 metri față de alți oameni. În biserică și afară trebuie ca fiecare persoană să aibă un perimetru de 4 metri pătrați la dispoziție, pentru a nu fi aglomerație. 

De asemenea, aceleași măsuri vor fi impuse și la Dej, de vineri, 23 octombrie, de la ora 00.00.

Comentarii Facebook