Duminica 29 Ianuarie

Institutul Inimii Cluj face LUMINĂ în scandalul privind poza românului în comă, de pe pachetele de țigări

 

Institutul Inimii Cluj susține că fotografia care apare pe pachetele de țigări nu a fost realizată la Cluj. 

 

Directorul Institutului Inimii ”Niculae Stăncioiu” Cluj-Napoca, Adrian Molnar, a declarat că bărbatul despre care fiii lui stabiliţi în Marea Britanie susţin că apare în fotografie a fost internat la Cluj, dar nu a fost intibat.

 

Poza cu un bărbat care apare pe pachetele de ţigări nu are nicio legătură cu noi, persoana respectivă despre care se spune că ar fi fost internată la Institutul Inimii, ca nume, a fost internată în anul 2012 pentru investigaţii pe Cardiologie, nu pe Chirurgie, iar investigaţiile respective nu necesitau intubaţie orotraheală şi anestezie generală. A fost internat bărbatul respectiv pentru efectuarea unei arteriografii, nu a fost operat la noi şi a fost trimis pentru o intervenţie la un alt serviciu din Cluj, de chirurgie vasculară. În niciun caz acest bolnav care a fost internat la noi nu a fost intubat. Cei care au aruncat cu suspiciuni asupra unei instituţii de stat ar fi trebuit să se informeze înainte, pentru că afirmaţiile respective sunt minciuni”, a spus Molnar.

 

Pe pachetele de ţigări apare fotografia unui bărbat intubat.

 

Pentru pozele respective trebuie să existe dovezi că aparţin individiului respectiv şi nu este altcineva, în condiţiile în care sunt 60 de reclamaţii similare înregistrate în întreaga UE. Bărbatul despre care se face referire a fost internat la noi în 2012 ori Directiva Europeană privind ţigările a fost dată în 2014, deci ce legătură are o internare cu doi ani înainte?”, s-a întrebat directorul Institutului Inimii Cluj-Napoca, conform Mediafax.

 

Trei frați acuză statul român de folosirea pe nedrept a imaginii tatălui lor, decedat în urmă cu trei ani într-un spital din Cluj, pe pachetele de țigări vândute în toată Uniunea Europeană.

 

Rudele omului insista ca nu si-au dat niciodata acordul pentru ca imaginea bolnavului sa fie preluata in cadrul campaniei europene de descurajare a fumatului. Ca atare, vor sa-i dea in judecata pe toti cei implicati si vor cere daune de 1 milion de euro, potrivit Pro TV.

 

Oamenii susțin că barbatul din fotografia sub care apare mesajul "fumatul cauzeaza accidente vasculare cerebrale si infirmitate", ar fi un cetatean roman din Hunedoara. Cel putin asta sustin rudele omului.

 

"Sa fie scoasa de pe pachet si sa nu mai fie publicata (n.red. poza). Mama nu a semnat nimic, tatal meu nu i-a povestit nimic de genul asta, noua nu ne-a spus nimic. Numai daca a semnat el printre actele de externare. Noi nu vrem sa acuzam pe nedrept, dar credem ca la Cluj s-a intâmplat cand i s-a amputat degetul”, spune unul dintre reclamanți.

 

Trei frați susțin că imaginea tatălui lor e folosită pe nedrept pe pachetele de țigări: Credem că la Cluj s-a întâmplat

Comentarii Facebook