Trei frați susțin că imaginea tatălui lor e folosită pe nedrept pe pachetele de țigări: Credem că la Cluj s-a întâmplat


Trei frați acuză statul român de folosirea pe nedrept a imaginii tatălui lor, decedat în urmă cu trei ani într-un spital din Cluj, pe pachetele de țigări vândute în toată Uniunea Europeană.

Rudele omului insista ca nu si-au dat niciodata acordul pentru ca imaginea bolnavului sa fie preluata in cadrul campaniei europene de descurajare a fumatului. Ca atare, vor sa-i dea in judecata pe toti cei implicati si vor cere daune de 1 milion de euro, potrivit Pro TV.

Oamenii susțin că barbatul din fotografia sub care apare mesajul "fumatul cauzeaza accidente vasculare cerebrale si infirmitate", ar fi un cetatean roman din Hunedoara. Cel putin asta sustin rudele omului.

"Sa fie scoasa de pe pachet si sa nu mai fie publicata (n.red. poza). Mama nu a semnat nimic, tatal meu nu i-a povestit nimic de genul asta, noua nu ne-a spus nimic. Numai daca a semnat el printre actele de externare. Noi nu vrem sa acuzam pe nedrept, dar credem ca la Cluj s-a intâmplat cand i s-a amputat degetul”, spune unul dintre reclamanți

Totuși, reprezentanții Comisiei Europene susțin că un asemenea incident nu este posibil, precizând că este vorba doar despre o coincidență.

"Cu toate astea, putem afirma cu siguranta ca persoana din acea imagine nu este cea pe care familia din Cluj pare să o recunoasca si orice asemanare intre cei doi este doar o coincidenta", spun cei de la Comisia Europeană.

CE susține că o asemenea gafă nu este posibilă deoarece pentru aceste fotografii a fost contractat, pentru suma de 600.000 de euro, un fotograf care sa surprinda imagini elocvente cu efectele pe care fumatul il poate avea asupra consumatorilor. Fotografiile au fost selectate de o comisie de la Bruxelles si trimise apoi catre producatorii de tutun.

Producătorii de țigări din România primesc imaginile care urmează să fie puse pe pachete chiar de la Ministerul Sănătății.

Comentarii Facebook