Institutul de Urologie din Cluj condus de Mihai Lucan nu are bani pentru plata utilitatilor

 

Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj nu mai are bani pentru plata utilităților și riscă blocarea conturilor. Primăria Cluj-Napoca a sărit în ajutorul spitalului condus de profesorul Mihai Lucan. 

 

Datoriile IUTR Cluj se ridică la 200.000 de lei, iar Consiliul Local Cluj-Napoca analizează vineri, 14 decembrie, acordarea unui sprijin de 100.000 de lei.

 

Am propus pentru şedinţa de vineri a Consiliului Local Cluj-Napoca alocarea a 100.000 de lei la ICUTR Cluj care este în pericol de blocare a conturilor din cauza datoriilor la utilităţi. Banii vor merge pentru achitarea facturilor la energie, gaz, apă, ardere deşeuri, pentru a depăşi problemele pe care le au”, a declarat Emil Boc.

 

ICUTR a solicitat Primăriei Cluj-Napoca ajutor pentru că se află în criză financiară.

 

ICUTR înregistrează datorii semnificative la furnizorii de utilităţi, bunuri şi servicii, cauzate de subfinanţarea asistenţei medicale în contractul cu CJAS şi de numărul mare de servicii medicale prestate pentru acest contract. Furnizorii de energie electrică, apă, gaz, hrană pentru bolnavii internaţi, reparaţii de urgenţă ale infrastructurii care pun în pericol viaţa bolnavilor (aparate de anestezie, sterilizare, aer comprimat) ne somează cu întreruperea contractelor de furnizare şi prestări servicii, punându-ne în imposibilitatea de a continua activitatea medicală de înaltă performanţă ce se derulează în prezent. Avem nevoie de circa 200.000 de lei pentru acoperirea facturilor restante la energie electrică, gaz, apă, spălătorie şi hrană, a facturilor de prestări servicii şi reparaţii cum sunt incinerare deşeuri medicale şi reparaţii de urgenţă a aparaturii medicale şi infrastructurii. Vă rugăm să ne sprijiniţi cu suma de 200.000 de lei”, a precizat în documentul trimis municipalității conducerea Institutului.

 

Vezi AICI declarația de avere a lui Mihai Lucan.

Comentarii Facebook