Inspectorii silvici din Cluj amenințați cu moartea de MAFIA lemnului din Mărișel

 

Inspectorii silvici din Cluj au fost amenințați cu moartea de sătenii din Mărișel în timp ce investigau furtul unei păduri de 2.000 de hectare, care a dispărut în ultimii 2 ani.

 

Marţi am început controlul şi au venit cu noi şi trei poliţişti. Când am ajuns la locul unde se află pădurea, pe terenul unui localnic am descoperit o cantitate mare de lemn care nu era marcat. În scurt timp am fost încojuraţi din două părţi de 60 de localnici care au început să ne ameninţe. Au venit din faţă şi din spate ca să nu mai putem fugi. Ne-am refugiat în maşină dar au început să lovească maşina şi să o împingă spre o râpă. Am avut noroc cu poliţiştii”, a povestit unul dintre inspectorii silvici, citați de evz.ro.

 

Miercuri, inspectorii ITRSV și jandarmii au revenit la Mărişel. ”Acum am mers cu jandarmii dar din nou s-au adunat oamenii din Mărişel. Au venit după noi prin pădure. Ne desfăşurăm activitatea într-o tensiune maximă. Am găsit foarte multe cioate nemarcate ceea ce indică un furt masiv. Azi, ne-au ameninţat direct. Ne-au spus că  ne caută în oraş deoarece ştiu unde locuim”, a mai spus inspectorul ITRSV, care de frică a refuzat ca numele lui si fie făcut public.

 

Sătenii din zona de munte a județului Cluj vor să facă moarte de om pentru că nu mai sunt lăsați să fure lemne. 

 

Localnicii din Mărişel au explicații pentru dispariția pădurii. ”Această pădure se întindea pe mai bine de 2.000 de hectare. Acum, pădurea a dispărut în proporţie de 80 la sută. Nu mai există aproape nimic. Cei de la primărie sunt în spatele acestor revolte deoarece nu vor să se descopere adevărata proporţie a jafului”, a spus un localnic.

 

Din județul Cluj au dispărut în ultimii 3 ani păduri în valoare de 12 milioane de euro.

 

CITIȚI ȘI:

În Cluj, s-au furat PĂDURI în valoare de 12 milioane de euro. JAFUL a fost constatat numai ACUM

Numele celor care au defrișat pădurile Clujului. 18 pădurari, șefi de ocoale și fostul director Ioan Morar vor fi trimiși la Parchet

Comentarii Facebook