Inspectorii silvici atacati cu topoare si bate la Belis. Hotii de lemne i-au fugarit prin padure - EXCLUSIV


Doi inspectori silvici au fost atacati cu toboare si bate in padurea din comuna Belis, in jurul orei 14.00, de zeci de hoti de lemne. Cei doi au apucat sa isi avertizeze superiorii, care au chemat politia.

Directorul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare (ITRSV) Cluj, Grigore Avram, a declarat pentru Stiri de Cluj ca cei doi inspectori s-au deplasat in comuna Belis in urma unei sesizari care viza taieri masive de lemne si existenta unei cariere de piatra ilegale.

"Problemele sunt foarte urate. Doi colegi care erau intr-un control de fond, unde a fost identificata si o cariera de piatra amplasata ilegal si taieri ilegale de arboti, au fost atacati de zeci de localnici cu topoare si bate. Mai bine demisionez, decat sa ma opresc din aceste verificari", a declarat Grigore Avram.  

Directorul ITRSV Cluj a precizat ca angajatii sai au fost atacati si fugariti prin padurea din Belis, in timp ce padurarul a fost lasat in pace, iar angajatii de la paza ocolului silvic au disparut. "A fost o trupa serioasa de cetateni, care au sarit sa ii linseze. Cu padurarul nu au avut niciun fel de treaba. As fi vrut sa vad o situatie similara si fata de padurar, dar faptul ca el a ramas si nu a avut nimeni nimic cu el ma face sa cred ca e in cardasie cu ei. Surprinzator, cel de la paza a disparut cu cateva minute inainte de a se produce atacul", a mai spus Grigore Avram.

Conducerea ITRSV Cluj considera ca si primarul comunei Marisel este implicat in acest caz. "Primarul cred ca este amestecat. M-a sunat si a fost primit de unul dintre adjunctii mei cu care a discutat astazi. Ne-a transmis ca ar fi mai bine sa o lasam moale, sa o lasam balta cu controalele. Pentru ca pozitia colegului meu a fost ferma, dupa cateva minute cei doi inspectori au fosta atacati si fugariti prin padure cu topoare si bate", a mai spus Grigore Avram.

Surprinzator, politistii locali din Belis i-au dus la sectie pentru audieri tot pe cei doi inspectori agresati. "I-a dus la sectia de politie si le-a luat declaratie alor mei. Doresc sa stie cine a facut reclamatia si cine a facut plangerea impotriva taierilor ilegale de lemne. Eu nu mai am incredere nici in politistii de acolo, care cred ca sunt in cardasie cu taietorii ilegali de lemne", a mai spus Avram.

Comentarii Facebook