Înghesuială la Cluj la distribuirea ajutoarelor de la UE. Organizarea lasă de dorit. Oameni nemulţumiţi pleacă acasă cu sacoşa goală-VIDEO


Distribuirea ajutoarelor alimentare de la UE a început joi dimineaţa, de la ora 08:30. Organizarea a lăsat de dorit. O mână de oameni s-au înghesuit după ce au fost purtaţi de la o uşa la alta.

Aproximativ 100 de persoane au fost prezente pe strada Moţilor, la distribuirea alimentelor din partea Uniunii Europene. Proasta organizare a făcut ca oamenii să fugă de la uşă la alta, pentru că distribuirea s-a făcut în două locuri, dintre care unul pentru persoanele cu handicap. Organizatorii nu au afişat nimic care să informeze oamenii în legătură cu coada la care să aştepte.

După ce că unii au venit şi au aşteptat la coadă de la ora 05:00 dimineaţa, s-au trezit că nu primesc ajutoare pentru că nu se află pe listă, ori depăşesc cuantumul de 400 de lei, cu 40 de bani, în cazul unei bătrâne, care a plecat foarte supărată.

"Am stat de la 05:00 dimineaţă aici şi acuma îmi spun că nu primesc alimentele pentru că am depăşit cu 40 de bani cuantumul. Asta îi bătaie de joc! Mă duc să stau de vorbă cu Boc", a declarat o bătrânică supărată, care a plecat cu mână goală.

Aurel Mocanu, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, a declarat, în legătură cu nemulţumirile celor care nu au primit alimente, că; "Avem liste comunicate de organele abilitate şi noi nu avem ce face. Urmează ca cei responsabili să clarifice situaţia".

În legătură cu proasta organizare, Aurel Mocanu a declarat: "Am avut nişte mici incidente. Doi oameni au picat la datorie. Oboseala este foarte mare pentru că suntem implicaţi şi în campania de acordare a ajutoarelor pentru încălzire".

784 de tone de alimente sunt pregătite pentru clujenii care au venituri mai mici de 400 de lei pe lună.

Comentarii Facebook