Poliţist din Turda condamnat la închisoare pentru că a bătut o persoană


Un poliţist din Turda a fost condamnat la 1 an şi 6 luni închisoare pe motivul că a bătut o persoană pentru a recunoaşte un furt.

Fostul ofiţer de poliţie, Suătean Sandu Florin, respectiv Paşcalău Sebastian-Marian subofiţer, ambii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Municipiului Turda şi lucrători de poliţie judiciară, în data de 20.07.2010, aflându-se în sediul Poliţiei Municipiului Turda, i-au aplicat mai multe lovituri cu bastonul în zona picioarelor şi a omoplaţilor, părţii vătămate T.N. pentru a-l determina să recunoască comiterea unui furt, cauzându-i acestuia leziuni care au necesitat 11-12 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Prin hotărârea dată în 21.11.2012, Curtea de Apel Cluj l-a comdamnat pe Suătean la 1 an şi 6 luni închisoare cu executare în regim de detenţie şi este obligat la plata de daune morale în suma totală de 5000 de euro, în solidar cu partea responsabilă civilmente Ministerul Administraţiei şi Internelor - IPJ Cluj.

Fostul coleg al ofiţerului, Paşcalău Sebastian-Marian, învinuit de săvârşirea infracţiunii de arestare nelegală şi cercetare abuzivă, a fost achitat.

Hotărârea Curţii de Apel poate fi atacată în termen de 10 zile de la pronunţare cu inculpaţii şi de la comunicare cu celelalte părţi



Comentarii Facebook