Ingheata de frig in Marasti la -23 de grade zi de zi, dar aduna 50 de lei din cersit FOTO


Un tanar, in varsta de 27 de ani, sufera zi de zi din cauza unui accident. Parintii l-au renegat si isi castiga painea cersind in Cluj-Napoca.
 
Androne Nicolae Maricu a suferit un accident in urma cu 7 ani, cand soferul unei Dacii Logan a dat peste el pe trecerea de pietoni. Tanarul sta zi de zi cu mana intinsa pentru a reusi sa traiasca de pe o zi pe alta. Pe zi, reuseste sa stranga aproximativ 50 de lei, bani din care trebuie sa-si cumpere si medicamente, pentru ca, pe langa faptul ca este paralizat si traieste intr-un scaun cu rotile, are si astm.

"Stau aici de azi dimineata de la 10.00. Ma mai ajuta strainii, ca parintii m-au parasit dupa accident. Inainte locuiam cu ei. Era bine, dar acum nu am nici macar unde sa dorm. Cand vine seara, ma adapostesc in salile de Internet Cafe. Oamenii ma ajuta cum pot. In seara asta voi merge la o sala de Internet Cafe, de pe Eroilor", a spus Nicolae.

"Am vrut sa depun acte la Serviciul Social sa primesc si eu o pensie, dar nu am bani. Toate hartiile de care ai nevoie sunt multe, si costa bani", a marturisit Nicolae, aproape inghetat de frig. 

Din cei 50 de lei pe care ii castiga zilnic, Nicolae trebuie sa isi cumpere mancare si mai da si bani pe medicamente. El nu este de acord cu ceea ce spun oamenii despre cersetorii care fac prea multi bani. "Multi au handicap si altfel nu au din ce sa traiasca. Eu castig 50 de lei pe zi, dar insumat nu reprezinta o suma foarte mare", a mai adaugat Nicolae.

 

articol de Anca Baciu

Comentarii Facebook