Infractor cibernetic prins de polițiștii clujeni. A accesat în mod ilegal mai multe conturi bancare și a cumpărat telefoane cu banii furați


Un bărbat din Brașov a fost reținut după ce a fost prins accesând mai multe conturi bancare din care a sustras diferite sume de bani, pe care le-a folosit ca să comande mai multe telefoane mobile. 

Hackerul era cercetat de polițiștii clujeni, însă a fost surprins în flagrant de  polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Covasna, alături de cei ai Poliției Municipiului Târgu-Secuiesc.

,,La data de 22 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Covasna, alături de cei ai Poliției Municipiului Târgu-Secuiesc, în baza unor activități informativ-operative derulate într-un dosar penal aflat în cercetarea polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj - Serviciul de Investigații Criminale, au depistat în flagrant delict un bărbat, de 43 ani, din municipiul Brașov, în timp ce ar fi accesat în mod ilegal mai multe conturi bancare, prin folosirea datelor sustrase”, a transmis IPJ Cluj.

Polițiștii au găsit în mașina bărbatului 14 colete, prejudiciul cauzat de acesta fiind  de aproximativ 100.000 de lei.

,,Totodată, acesta ar fi efectuat 7 tranzacții în mod fraudulos, în valoare totală de 43.310 lei, la un stand de ridicare a coletelor, din municipiul Târgu Secuiesc, județul Covasna.

Astfel, acesta ar fi ridicat 7 colete, conținând telefoane mobile pe care le-ar fi comandat la data de 20 decembrie 2023, de pe pagina web a unei societăți de profil.

În urma controlului autoturismului folosit de către acesta, au fost identificate 14 alte colete, prejudiciul total fiind de 100.000 de lei.

Ulterior, bărbatul a fost lăsat în custodia politiștilor din Cluj, în vederea documentării întregii activități infracționale a acestuia și continuării cercetărilor în cauză”, informează IPJ Cluj.


Comentarii Facebook