Incredibil! O elevă din Cluj a luat ZECE la BAC cu doar 3 ore de meditaţie


Anamaria Alexandra Mihăilă, elevă a Liceului Nicoale Bălcescu se numără printre cei care au reuşit să obţintă media 10 la examenul de Bacalaureat. 

 

Anamaria a intrat la liceu cu media 9.82, o medie mare. Tânăra spune că dacă ar fi rămas în Sângeorz ar fi ales un profil real, adică matematică-informatică. Cu toate acestea, spune că cel mai mult îi place filologia. "mi-aş fi dorit să fac filologie. Acolo în Sânjorz, de unde sunt eu, elevii nu erau chiar competitivi şi de aceea am ales să vin aici la Cluj. Am vrut să am oameni competitori astfel încât să încerc să evoluez în timp.

Eu consider că ajungând aici, am făcut şi alte activităţi pe lângă cele şcolare şi am încercat să evoluez şi din alte puncte de vedere. Venind la Cluj am avut alte opţiuni, în sensul în care am găsit oameni mult mai deschişi, oameni culţi care m-au ajutat foarte mult să evoluez şi oameni care lucrează în literatură, oameni cu care am cooperat foarte bine", a spus Anamaria Mihăilă pentru Ştiri de Cluj.

 

Sigura materie la care nu a fost foarte sigură pe ea a fost geografia, motiv pentru care a luat şi 3 ore de meditaţii "am luat 3 ore de meditaţii pentru că nu eram foarte sigură pe cunoştinţele pe care le aveam şi pentru că aveam anumite întrebări din unele puncte de vedere în ceea ce priveşte Europa".


Cu toate că îi place foarte mult profilul uman, în special filologia, Anamaria spune "nu ştiu dacă neapărat vreau să fiu profesoară de limba română, dar mi-ar plăcea foarte tare să fiu critic literar şi de aceea şi încerc să-mi dezvolt aceste calităţi", a mai spus tânăra.

Pentru a obţine nota 10, tânăra speranţă suşţine că efortul a fost unul pe măsură şi că s-a pregătit din timp."Nota 10 presupune un efort destul de mare, în sensul în care presupune o pregătire pe o perioadă de 4 ani, adică pe toţi anii de liceu şi nu doar pe o perioadă scurtă de 2-3 luni. Pentru mine, nota asta mi-a întrecut toate aşteptările. Nu mă aşteptam să iau nota 10, cu toate că îmi doream foarte mult. Cu siguranţă nu reuşeam să fac acest lucru fără profesorii meu de la clasă, dar şi colegii mei care sunt foarte buni şi asta m-a ambiţionat şi pe mine foarte mult. Cred că consursurile ne ajută foarte mult să evoluăm şi ne ajută foarte mult să nu mai avem emoţii".  


Situaţia materială de acasă nu este una foarte strălucită, dar cu toate acestea, Anamaria este ambiţioasă şi încearcă să-şi facă părinţii mândri de ea: "Pot să spun că nu provin dintr-o familie foarte înstărită.Părinţii mei nu au o sitaţie materială foarte înstărită. Mai exact, mama mea are o mică afacere privată, un magazin mixt, dar care nu este foarte mare, iar tatăl meu lucrează la CFR, Căile Ferate Române. Cei care sunt în această situaţie, cum este şi cazul meu şi al multor alte colege se ambiţionează pentru că îşi doresc cu adevărat să devină cineva şi atunci învaţă din ambiţie, pentru că ştiu că nu li se oferă nimic de-a gata şi atunci vor să obţină ei singuri acest lucru. Normal că cei care au sprijinul părinţilor sunt mai puţin ambiţionaţi pentru că pot oricând să ia ore de meditaţii, dar nu învaţă în particular şi atunci meditaţiile nu ajută foarte mult".

 

Un alt aspect de apreciat este faptul să Anamaria îşi doreşte să rămână în ţară cu toate că rezultatele ei la BAC sunt unele cu care ar putea opta pentru o facultate în afara ţării. "Nu vreau să plec în străinătate pentru a nu-i pune pe ai mei la un alt efort financiar. Cred că au făcut destule pentru mine şi cred că acum este momentul să fac eu ceva pentru ei. Sper ca în momentul în care voi ajunge la facultate să prind o bursă şi să îi fac mândri. Vreau să mă susţină mai mult statul decât ai mei".

 

Anca Baciu

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook