Inconștiență la volan! Șoferi prinși beți sau fără permis, pe străzile Clujului


Tot mai mulți șoferi urcă la volan beți sau fără să dețină permis de conducere, în Cluj.

Doi tineri au fost prinși în aceeași zi, la volan fără permis, în Huedin.

,,Ieri, 8 ianuarie a.c., în jurul orei 00.00, polițiștii orașului Huedin au depistat un tânăr de 23 de ani, din județul Bihor, care se deplasa cu o autoutilitară, pe DN 1R, în afara localității Călățele, deși nu deținea permis de conducere.”, a transmis IPJ Cluj.

La aceeași dată, în jurul orei 16.20, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 1R, pe raza aceleiași localități, de un tânăr de 26 de ani, din județul Călărași.”, transmite IPJ Cluj.

Verificările au condus la stabilirea faptului că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În ambele cazuri sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În aceeași dată, 3 bărbați au fost prinși la volan sub influența alcoolului. 

,,La data de 8 ianuarie a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii municipiului Dej au depistat un conducător auto de 34 de ani, din municipiul Gherla, care se deplasa cu un autoturism aflându-se sub influența alcoolului.

Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicand concentrația de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus unitatea medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei”, a transmis IPJ Cluj.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

,,La aceeași dată, în jurul orei 23.15, poliţiştii orașului Huedin l-au oprit pentru control pe un bărbat de 34 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, în timp ce conducea un autovehiculul pe DN1-R, din direcția Huedin spre Beliș.

Bărbatul, care emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0.68 mg/l alcool pur în aerul expirat.”, a transmis IPJ Cluj.

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

,,Un alt bărbat, în vârstă de 63 de ani, din comuna Recea Cristur aflat sub influența alcoolului a fost depistat de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dej, în jurul orei 12.30, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 109A, în localitatea Panticeu.

Testat cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,81 mg/l alcool pur în aerulexpirat, fiind ulterior condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice.”, a transmis IPJ Cluj.

În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.


Comentarii Facebook