Miercuri 24 Aprilie

Incidentul de la Aeroportul Cluj a fost unul minor! Aeroporturile mari au 10 - 15 cazuri pe zi

 

Directorul Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a anunțat că incidentul de la cursa spre Basel a fost unul minor. Măsurile de siguranță au impus declanșarea unei anchete. 

 

Ciceo a spus că nu a fost vorba despre o cisternă. ”Nu este o cisternă, ci un echipament de handling profesionist de vidanjare. Din păcate nacela acestui utilaj a atins fuselajul și s-au făcut verificări. O altă aeronavă a operat acest zbor. Ne cerem scuze și noi verificăm acest incident. Deși este unul minor, siguranța pasagerilor este pe primul lor.

 

În acest moment este prematur să spunem dacă este o neatenție. Ancheta va analiza starea echipamentului și pregătirea angajatului de handling.

 

Astfel de incidente, pe aeroporturile mari, de peste 10 milioane de pasageri, sunt 10 - 15 pe zi. Sunt minore, dar se tratează cu foarte multă seriozitate. 

 

Pasagerii erau îmbarcați. S-a făcut o verificare cu ei în avion, dar au fost coborâți pentru că erau nevoie de verificări suplimentare.

 

Avem un trafic în creștere și astfel de incidente apar, dar sperăm să le menținem la un nivel cât mai redus”, a declarat David Ciceo, la Napoca FM.

 

Incidentul s-a produs la cursa de 7.20, spre Basel, iar avionul a decolat numai la ora 13.00. Wizz Air a adus o altă aeronavă pentru a opera această cursă.

Comentarii Facebook