Inchiderea rampelor ecologice din judetul Cluj costa 12,4 milioane de lei!


Inchiderea si ecologizarea rampelor ecologice din judetul Cluj costa 12,4 milioane de lei. Consiliul Judetean (CJ) Cluj a lansat anuntul de intentie pentru organizarea unei viitoare licitatii.

Contractul prevede efectuarea unor lucrari de "rambleiere si de asanare a terenului, protectia mediului si reabilitare ecologica", se arata pe rolictatii.ro.

Finantarea pentru acest proiect este asigurata  din bugetul propriu si din fonduri europene pe Axa Prioritara 2 -POS Mediu "Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deseurilor si reabilitarea siturilor istorice contaminate".

Construirea Centrului de Management Integrat al Deseurilor va fi facuta de societatea Hidroconstructia, care a castugat licitatia deschisa de Consiliul Judetean Cluj.

Presedintele CJ Cluj a precizat ca, pana la sfarsitul anului vor fi inchise rampele de gunoi din judet: Pata Rat, Gherla, Huedin si Mihai Vitezu.

Valoarea totala a proiectului este de 76.453.255 de Euro, din care finantarea Fondului European de Dezvoltare Regionala asigura 38.773.186 de Euro, bugetul de stat 8.723.967 Euro, iar diferenta de 28.956.102 Euro este asigurata de judetul Cluj.

 

Licitatia pentru construirea centrului de deseuri a fost contestata de firmele Confort SA Timisoara, lider de asociere, si SC Copisa SA.

Reprezentantii Consiliului Judetean Cluj au trimis la Comisia Natioala de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) documentatia necesara si asteapta evaluarea contestatiilor pentru a se putea continua proiectul.

 

Citeste si...

Hidroconstructia va construi "Fabrica de gunoi" a judetului Cluj - VIDEO

Comentarii Facebook