Începe parada chiriilor nesimțite pentru studenții UBB? Apartament de 40 mp, peste 500 euro


Studenții UBB, care făceau cursurile online, vor fi nevoiți să revină la Cluj până la începutul lunii aprilie. Cea mai mare universitate din țară nu are mai mult de 6000 de locuri în cămine, pentru cei 50.000 de studenți înscriși la facultățile UBB. Așadar, studenții UBB vor fi nevoiți să-și găsească în două săptămâni, chirie, într-o junglă imobiliară, mediu cunoscut pentru prețurile sale exagerate. 

În urma presiunilor venite din partea Ministerului Educației, UBB a decis revenirea completă la cursurile cu prezență fizică după o perioadă de tranziție care se va încheia la finalul lunii martie, cu posibilitatea excepțională de prelungire până în data de 4 aprilie 2022, la solicitarea specifică a facultăților. 

O ofertă de „nerefuzat” a și fost expusă pe grupul de facebook, Chirie Cluj-Napoca, un apartament cu dormitor și living cu bucătărie de tip open space, 40 mp, la „doar„ 550 euro. 

Se închiriază apartament modern cu dormitor și living cu bucătărie tip open space, în zona centrală 

-str. Eroilor 

-suprafață: 40 mp 

-ocupabil de la finalul lunii martie 

-et 1

550 euro negociabil”, se arată în anunțul publicat de agentul imobiliar.

În prețul apartamentului pare să nu fie incluse mașina de spălat, plita sau cuptorul. Lucru care a stârnit amuzamentul internauților. 

Dacă îți permiți 550€ chirie în centru se presupune că porți hainele o singură dată, după care le arunci și iei altele noi”, a comentat un clujean. 

închiriere.jpeg

Reamintim că peste 100 de studenți au organizat luni seara, un protest în fața UBB, prin care au cerut continuarea cursurilor în sistem hibrid. Tinerii au precizat că renunțarea la starea de alertă și implicit la cursurile online s-a făcut prea rapid și ei nu au apucat să-și facă rost de chirii.

Pe unele pancarte de la protest, a fost scris mesajul: „Fizic în teorie, dar fără bani de chirie”. 

Comunitatea studențească din Universitatea Babeș-Bolyai continuă să-și susțină ferm poziția, și anume de a avea parte de o tranziție firească și rațională la învățământul tradițional. Astfel, studenții își doresc să înceapă cu susținerea examenelor în format fizic, iar mai apoi să revină față în față odată cu începerea anului universitar următor”, anunță Consiliul Studenților din UBB.  

fără chirie.jpeg
FOTO: Facebook/CSUBB

Comentarii Facebook