Incep demolarile pentru construirea Centrului de Cercetare IMOGEN, o investitie de 50 de milioane de lei


Spitalul Clinic Judetean Cluj a contractat serviciile unei firme specializate care se va ocupa de demolarea depozitelor de langa Clinica de Neurochirurgie, locul in care va fi construit Centrul de Cercetare IMOGEN.

 

Contractul in valoare de 160.000 de lei a fost adjudecat de firma Starconstruct SRL, care trebuie sa demoleze depozitele pana in luna martie, cand ar trebui incepute lucrarile de construire a cladirii viitorului centru.

In 18 ianuarie, conducerea Spitalului Clinic Judetean Cluj a lansat licitatia pentru construirea cladirii, iar investitia se ridica la 13,5 milioane de lei.

Cladirea va fi construita pe strada Victor Babes nr. 63, in curte la Clinica de Neurochirugie. "Este o investitie mare si vor fi demolate depozitele care sunt acolo in zona clinicii pentru construirea centrului. Speram ca in martie sa inceapa lucrarea", a declarat managerul Spitalului Clinic Judetean Cluj, Cristiana Ciortea.

Intreaga investitie se ridica la 53 de milioane de lei si va fi asigurata din fonduri europene.

"Este vorba de o cladire noua, dotata cu 17 laboratoare, in care se vor face studii interdisciplinare, pornind de la malformatiile intrauterine pana la afectiunile cranio-maxilo-faciale de la varsta adulta", a mai afirmat Cristiana Ciortea.

In noul centru, numit IMOGEN, se estimeaza ca vor lucra 54 de medici-cercetatori si 25 de angajati auxiliari. Activitatile de cercetare se vor desfasura sub supravegherea a patru profesori doctori care vor coordona cele patru mari arii tematice de cercetare: imagistica medicala, obstetrica-ginecologie, oro-maxilo-facial si neurologie.

Comentarii Facebook