Incendiu pe Valea Seacă, din Cluj-Napoca. S-a crezut că un copil a rămas în casa în flăcări - FOTO


Un incendiu a izbucnit la o casă de pe Valea Seacă, din Cluj-Napoca, în jurul orei 3.10, prima zi a anului 2021, după terminarea petrecerii de Revelion.

Două autospeciale, din cadrul aceleiași subunități care a intervenit la incendiul anterior, și un echipaj SAJ au fost alertate ca urmare a unui incendiu care cuprinsese o casă de locuit de pe strada Valea Seacă din municipiul Cluj-Napoca.

În momentul sosirii pompierilor la locul incendiului, arderea se manifesta generalizat la întreg acoperișul casei și într-una dintre camerele acesteia. În alte două încăperi se ardeau focare cu intensitate diferită, într-una ardea tavanul în întregime, și erau complet inundate cu fum.

Având în vedere agitația familiei autoevacuate și faptul că a fost transmis inițial în apelul de urgență faptul că a rămas un copil înăuntrul casei, pompierii au pătruns înăuntrul camerelor cuprinse de flăcări pentru a căuta dacă au rămas, într-adevăr, persoane surprinse înăuntru. Din fericire, nu rămaseră persoane înăuntru, ci doar a fost o informație neclară transmisă de familia, de cinci membri, care a reușit să se autoevacueze până la sosirea pompierilor.

Focarele au fost stinse în cca 20 de minute după sosirea pompierilor la fața locului, fiind evitată extinderea flăcărilor la o altă casă situată la o distanță de cca 4 m față prima casă.

Imobilul, cu o suprafață de cca 70 mp, a fost distrus în mare parte de flăcări, având în vedere că în podul acestuia a fost depozitată o cantitate mare de materiale combustibile și care ardeau generalizat în momentul sosirii pompierilor la fața locului”, transmit salvatorii.

Incendiu pe strada Horea. O femeie a murit de Revelion - FOTO

Un echipaj de jandarmi a fost dislocat la locul incendiului, pentru a asigura siguranța salvatorilor și a persoanelor care se adunaseră în apropierea zonei respective.

Din cercetările preliminare se pare că incendiul a pornit de la jarul aprins căzut din sobă și neglijența familiei în manipularea acestuia.

Echipajul SAJ a consultat o persoană pentru o rană ușoară, suferită după finalizarea intervenției, însă nu a fost transportată la spital.

Comentarii Facebook