Incendiu pe strada Panait Cerna din Turda. Romii și-au dat foc la colibă, în urma unui scandal


O baracă din lemn de pe strada Panait Cerna din Turda a luat fost în noaptea de luni spre marți.

Am intervenit cu o autospecială cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o baracă improvizată din lemn, situată pe malul râului Arieș, în zona străzii Panait Cerna, municipiul Turda. 

Evenimentul a fost anunțat în jurul orei 5.15 în această dimineață, iar cercetările prealabile au stabilit că cel mai probabil incendiul a fost provocat intenționat, ca urmare a unor dispute familiale, în zonă fiind mai multe locuințe improvizate de către cetățeni de etnie romă.

Baraca cuprinsă de flăcări a fost distrusă în totalitate, intervenția pompierilor timp de 50 de minute, reușind să limiteze extinderea incendiului și la celelalte locuințe. 

Cercetările preliminare au stabilit ca și cauză probabilă a incendiului o acțiune intenționată, ca urmare a unor dispute familiale”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș.

Pompierii au solicitat prezența unui echipaj de poliție pentru a înfrâna disputele care continuau, pe timpul operațiunilor de intervenție, între cetățenii care locuiau acolo.

Comentarii Facebook