Încă o zi liberă pentru români? Vezi pe cine va afecta


Un parlamentar dorește ca ziua de 15 septembrie să fie declarată zi liberă, însă doar părinți, pentru a-și putea însoți copiii la destivitățile de începere a noului an școlar.

Inițiativa legislativă înaintată de către senatorul PPDD, Constantin Popa, propune încă o zi liberă, 15 septembrie, pentru părinții din sistemul bugetar sau privat, pentru fi alături de copii în prima zi de școală.

Este o zi foarte importantă în viaţa copilor, deschiderea anului şcolar, fie că sunt boboci, fie că sunt în clasele mai mari. Emoţiile sunt aproape aceleaşi pentru copii şi pentru părinţi, iar eu consider că, cei din urmă trebuie să fie lângă odoarele lor în acele momente. Există foarte multe cazuri, în care, unii părinţi sunt nevoiţi să se învoiască sau să îşi ia concediu fără plată, sau mai rău, alţii sunt sancţionaţi de angajatori că întârzie la muncă. Cred că, toţi părinţii ar trebui să fie liberi în această zi, pentru ca să fie lângă copii lor. Dacă guvernanţii nu au dorit să dea nici măcar un leu la alocaţia copiilor, atunci, ca o mică recompensă, să dea liber părinţilor în această zi”, a declarat senatorul Constantin Popa, potrivit realitatea.net.

Inițiativa a fost propusă ca urmare a practicii parlamentarilor care până acum și-au luat singuri această zi liberă pentru a-și însoți copii.

Comentarii Facebook