Codul rutier se modifică după cum se spune ”pe la TV”


Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului de Interne, Radu Stroe, în cadrul ședințeei de Guvern de azi, să țină cont mai ales de numărul mare al deceselor cauzate de accidentele rutiere și de amenzile neplătite.

"Sa tineti cont de toate opiniile, dar cel mai mult va rog sa tineti cont de realitate: avem mult prea multi oameni care mor pe strazi in accidente rutiere, mult prea multi oameni care nu platesc amenzi - noi le dam amenzile si ei le arunca la cos, ca nu patesc nimic - prea multe vieti pe care am putea sa le salvam. O sa fim impopulari pentru o parte dintre cei care sunt supusi unei legislatii mult mai dure, dar cred ca suntem din nou intr-un moment, ca si in alte zone, in care trebuie sa luam decizii. Continuati dezbaterea, indreptati ce este de indreptat, dar nu va inmuiati", i-a spus Ponta ministrului,potrivit Pro TV.

Ministrul a declarat că lucrează permanent la modificările documentului, însă unele sancțiuni au fost „atenuate”, printre care lu cele legate de ridicarea permisului, dearece s-a ținut cont de observațiile primite din partea unor "personalitati", a unor colegi din Parlament si altele formulate "la emisiunile din media".

"Nu va fi chiar atat de rau...", a mai spus Stroe despre noul Cod Rutier, însă a fost întrerupt de Ponta care l-a atenționat să nu fie "chiar foarte bun".

Ministrul a mai precizat că nu drumurile, ci consumul de alcool, viteza și condusul fără carnet sunt principalele cauze care conduc la accidente rutiere.

Comentarii Facebook