În ianuarie, prețul biletelor de avion sunt cu 60% mai ieftine


O analiză arată că biletele de avion au preţuri cu până la 60% mai mici în ianuarie faţă de media întregului an.

Destinaţiile europene beneficiază de preţurile cele mai avantajoase în luna ianuarie, începând de la 15 euro/persoană pentru un bilet de avion dus-întors.

Printre destinaţiile cu preţuri mai mici cu 40% până la 60% faţă de restul anului se numără, conform analizei Vola.ro, Berlin - până la 56% mai ieftin, Milano - până la 55% mai ieftin, Paris - până la 45% mai ieftin, Barcelona - până la 45% mai ieftin şi Bruxelles - până la 40% mai ieftin. Preţurile încep de la 15 euro pentru un zbor dus-întors la Milano, 20 euro la Bologna, 26 euro la Atena, 28 euro la Bruxelles, 30 euro la Berlin şi 34 euro la Londra.

Din afara Europei, călătorii pot rezerva, spre exemplu, bilete de avion la Dubai cu până la 40% mai ieftin decât în restul anului.

Pentru cei care lucrează sau studiază în afară ţării, ianuarie este cea mai bună lună pentru a-şi rezervă biletele de avion spre casă pentru tot restul anului. Spre exemplu, un bilet pe ruta Londra - Bucureşti şi retur cumpărat în ianuarie, cu date de călătorie în octombrie, poate fi cu aproximativ 50% mai ieftin decât în altă perioada a anului. Procentele de reducere se păstrează şi pentru bilete cu destinaţie finală în alte oraşe mari ale României - Iaşi, Timişoara, Cluj Napoca etc.

Reprezentanţii companiei de turism online apreciază că ”dacă în 2018 s-au rezervat în luna ianuarie aproape 30.000 de bilete de avion pentru un total de 4 milioane de euro, în 2019 ţintim la o creştere cu 50% a numărului de bilete de avion vândute în luna ianuarie”.

Comentarii Facebook