In Hasdeu e ca in gara! Studentii au stat ore bune pentru a primi un loc in caminele UBB Cluj VIDEO si FOTO

 

Studentii din primul an de la facultatile din cadrul UBB Cluj asteapta de la ora 6.00 repartizarea unui loc in camin. Abia de la ora 8.00 a inceput repartizarea locurilor, dar procesul este foarte lent.

 

Studentii au asteptat rabdatori pentru a-si primi locul in camin, mai ales ca o chirie iese din discutie. "Eu platesc 100 de lei si stau cu cineva in camera. Pentru mine este un mare ajutor pentru ca nu imi permit sa stau in chirie", a spus Andrei, un tanar venit din Suceava si care studiaza la Facultatea de Psihologie.

 

Alti tineri au fost nemultumiti de ritmul in care se distribuie locurile si au spus ca totul putea fi facut prin repartizare pe internet. "Stam aici si asteptam cu orele, cand putea fi facuta o distribuire a locurilor pe internet si ulterior noi sa completam toate hartiile pe care ni le cer. Asa stam aici ca in gara in fata caminului cu bagaje multe. Daca numele iti incepe cu o litera de la capatul alfabetului stai pana la 14.00", a spus si Andreea.

 

Pentru a evita aglomeratia, Universitatea Babes-Bolyai a impartit pe trei zile repartizarea locurilor in camine, miercuri sunt programati studentii din anul I, joi cei din anul al doilea si vineri cei din ultimul an de studiu.

 

In total UBB Cluj dispune de 6.000 de locuri in camine, in timp ce solicitarile sunt de 9.000 de locuri.

Comentarii Facebook