În Cluj-Napoca nu se închid localurile: Decizia va fi luată pe baza probelor. Nu sunt evidențe că ar fi sursa îmbolnăvirilor


Localurile din Cluj-Napoca nu sunt în pericol de a fi închise, pentru că nu există dovezi că ar fi sursă de răspândire a COVID-19, a precizat pentru Știri de Cluj un oficial. 

Daca depășim rata incidentei de 1,5 la mie luam in calcul toate măsurile necesare. Când va fi cazul vom comunica măsurile, așa cum am făcut de fiecare dată. Acum nu se pune problema închiderii localurilor”, a precizat prefectul Mircea Abrudean. 

Epidemiologii spun că din anchetele făcute nu rezultă că restaurantele și cafenele sunt sursă de îmbolnăvire, așa că nu se pot lua măsuri de închidere, măsuri care ar afecta grav această industrie deja lovită de primul val al pandemiei. 

Autoritățile vor intensifica controalele la localurile publice și vor fi trase semnale de alarmă, pentru ca patronii să înțeleagă că alternativa este sistarea activității. De asemenea, petrecerile private sunt istorie la Cluj, fiind toleranță zero pentru șmecherașii care îgnoră regulile și fac evenimente cu 250 de oameni în spații de 150 de mp.

Raed Arafat a transmis Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență să analizeze bine înainte de a lua decizii care pot afecta locurile de muncă ale oamenilor, făcând referire la unele județe unde s-a luat prea rapid decizia de sistare a activității barurilor. 

Până acum, în județul Cluj s-a luat decizia închiderii restaurantelor și a cafenelelor în Dej Și Gherla, unde sunt peste 1,5 cazuri la mia de locuitori, acesta fiind și un semnal de alarmă pentru localurile din alte zone. La Dej și Gherla, localurile mai funcționează numai în exterior sau în sistem ”take away”.

Comentarii Facebook