CLUJ: Un fost polițist acuză dispeceratul 112 că nu a vrut să-i trimită un echipaj de Poliție, după ce a prins un grup de hoți la el în curte


UPDATE

Cazul semnalat de fostul polițist Legian Sever este anchetat de Biroul Control Intern.

Conform  primelor informații, imediat după receptionarea primului apel prin 112 a fost trimis echipaj la locul indicat de către apelant, aspect ce i-a fost comunicat acestuia. 

Sesizarea apelantului face obiectul unor verificari la nivelul Biroului Control Intern. In urma acestora, va fi stabilita exact starea de fapt si se vor lua masurile care se impun”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Andreea Vișan.

----------------------------

Un clujean acuză o angajată din cadrul dispeceratului pentru situații de urgență 112 că i-a închis telefonul în nas și a refuzat să îi trimită un echipaj de Poliție după ce a anunțat că a descoperit un grup de hoți pe proprietatea sa.

L.S., fost polițist, a relatat pentru Știri de Cluj cum, luna trecută, s-ar fi confruntat cu o situație neplăcută, după ce a surprins doi hoți care furau lemne de pe proprietatea sa.

Conform bărbatului, acesta a sunat la 112 de multiple ori pentru a solicita intervenția unui echipaj de Poliție, însă dispecera, spune el, l-a refuzat și i-a închis telefonul în nas, fiind nevoit să îi urmărească de unul singur pe hoți până în Florești, unde într-un final a intervenit un echipaj de la Secția Rurală Florești.

Eu am solicitat politia că am prins 2 hoți pe proprietate mea dar dispecera a refuzat să-mi trimită echipaj,amenintandu-ma că ma vor sancționa colegii ei deoarece țin telefonul de la 112 ocupat. Am fost 27 de ani polițist și am prins foarte multi hoți, dar când am avut eu nevoie dispecera a refuzat să-mi trimită echipaj de poliție. Intr-o zi m-am dus la terenul meu situat in Cluj- Napoca unde am găsit pe teren 2 rromi, care imi încărcau toate lemnele groase situate din tăierea a peste 100 de meri in  vastă de peste 50 ani. Am sunat la 112 comunicând eventual și solicitand un echipaj de poliție comunicandu-i dispecerei că am fost polițist. Dupa aproximativ 20 de minute duba cu cei 2 rromi s-a pus în mișcare iar eu am inceput urmărirea lor. Am sunat la 112, comunicând dispecerei că aceștia s-au pus în mișcare, iar eu îi urmăresc și că încă nu a venit niciun echipaj, dar dispecera mi-a închis telefonul. Am sunat din nou să comunic unde suntem și să ii solicit sa trimită un echipaj sa ii oprească, dar dispecera mi-a închis telefonul in nas. Am sunat din nou să comunic unde suntem solicitand din nou un echipaj dar dispecera m-a amenințat că la sosirea echipajului la mine le va solicita acestora să mă sancționeze că am ținut telefonul de 112 ocupat, inchizandu-mi din nou telefonul. Am mai sunat de 2 sau 3 ori după care am ieșit din municipiul Cluj Napoca spre Florești. Am sunat la Secția 4 să mă ajute dar nici un ajutor. Am sunat la Secția Florești unde echipajul era la un eveniment la Piata Auto, dar mi-au comunicat că după ce termină acolo vor veni la mine. Am ținut legătura cu echipajul din Florești urmărind duba până în țigănimea din Florești. I-am urmărit din depărtare, iar după aproximativ 15 minute a venit echipajul din Florești care a luat măsuri”. ne-a relatat clujeanul.

Acesta dispecera și-a permis să nu-si respecte atributiile,să vorbească urât și să mă amenințe. Daca mie ca fost polițist a refuzat categoric sa-mi trimită echipaj atunci când va suna un om oarecare care nu-si cunoaște drepturile când îi va trimite aceasta dispecera echipaj la fata locului”, a mai povestit bărbatul.

Acesta a depus și o plângere penală în acest caz, precizând că a mers și de multiple ori în audieri la conducerea IPJ Cluj.


WhatsApp Image 2020-10-07 at 09.06.11.jpeg

WhatsApp Image 2020-10-07 at 09.06.11 (1).jpeg

Comentarii Facebook