Pacienții sunt tratați în curtea Spitalului Județean de Urgență Cluj - FOTO


La Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj pacienții au ajuns să fie tratați în curte. 

Situația a devenit dramatică la Spitalul Județean Cluj, pacienții sunt perfuzați în stradă din cauza aglomerării spațiului impropriu de la UPU Cluj.

Managerul Spitalului Județean Cluj, același Petru Șușca postează pe Facebook imagini cu niște containere improvizate în curtea Chirurgie 1 în zona UPU dar realitatea este aceasta, pacienții sunt tratați în stradă.

Cer a 16-a oară demiterea urgentă a managerului incompetent, abuziv și iresponsabil, Petru Șușca.

Pacienții sunt pur și simplu batjocoriți!”, a transmis deputatul USR, Emanuel Ungureanu.

Deputatul Ungureanu face referire la containerele aduse în curtea Spitalului, pentru triajul epidemiologic.

121006003_2781059538881098_1299957432128106523_o.jpg

Cinci containere cu rolul de a efectua triajul epidemiologic au fost instalate în curtea Complexului Clinicilor (trei containere)  și curtea Complexului Neuro-Psihiatrie (două containere). 

Containerele au încălzire, iluminare naturală și artificială, sunt cuplate la curent electric și pot găzdui până la șase persoane.

Astfel, pacienții sosiți pentru consultații în ambulatoriu sau pentru spitalizare vor staționa aici până la preluarea în secții. 

În afara programului de ambulatoriu (de la 14 după-masa, până a doua zi, la 8 dimineața), ele vor putea fi utilizate pentru izolarea pacienților suspecți/ contaminați cu virusul SARS-COV-2, până când aceștia pot fi preluați în zone tampon sau în spitale de faza I, II sau spitale suport. 

Containerele au fost livrate cu ajutorul Comitetului Național pentru Situații de Urgență și Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale”, precizează conducerea Spitalului.

Comentarii Facebook