În ce interval de timp de la autorecenzare pot cere angajații ziua liberă plătită. Termenul inițial pentru această etapă a fost prelungit


Angajatorii sunt obligați să le acorde salariaților o zi liberă, plătită, dacă completează formularul online în prima etapă a recensământului populației. Termenul inițial pentru încheierea acestei etape a fost prelungit, iar 27 mai este acum ultima zi pentru autorecenzare.

În maximum 12 luni de la data autorecenzării, angajații își pot lua o zi liberă. Actul normativ care conține regulile recensământului prevede acest interval fix în care poate fi cerut liberul plătit. 

Dovada autorecenzării online se va realiza prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării. Codul va fi generat automat de aplicaţia informatică pentru fiecare formular individual transmis către baza de recensământ.

La şapte zile după ce a completat formularul de recensământ, persoana care s-a autorecenzat va primi un cod în baza căruia va putea primi zi liberă de la locul de muncă, indiferent dacă este public sau privat", a declarat preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Tudorel Andrei, pentru Antena 3. 

Comentarii Facebook