Împăduriri în comuna Mărişel - Galerie FOTO

 

Zona denumită Păşunea Ijar, de la Mărişel, a fost reîmpădurită pe o suprafaţă de 3 hectare, sâmbătă, în cadrul unui eveniment la care au participat 160 de voluntari.

 

Desfăşurată sub sloganul "Sădeşte-ţi viitorul”, această acţiune a fost organizată de Consiliul Judeţean Cluj, în parteneriat cu Asociaţia TerraMont Carpaţi, Primăria Mărişel, Agenţia Naţională Antidrog şi Liga Studenţilor.

 

"A fost aleasă această  zonă deoarece este una dintre cele mai afectate de tăierile legale, fondul forestier s-a redus considerabil, aţa că am considerat că este cel mai potrivit loc pentru această campanie. Vreau să mulţumesc partenerilor noştri şi în special celor peste 160 de voluntari care au răspuns chemării noastre şi s-au alăturat demersului nostru. Mă bucură faptul că tinerii înţeleg importanţa pădurii şi se implică în asemenea campanii, e un semn că pe viitor vor exista tot mai mulţi oameni care vor veghea ca erorile trecutului apropiat să nu se repete. Pe de altă parte, cu toţii ne-am bucurat de o zi de primăvară superbă, de aer curat şi de privelişti minunate, zona Apusenilor fiind una de o frumuseţe aparte", a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj la finalul acţiunii.

 

Voluntarii clujeni au reîmpădurit aproximativ trei hectare de teren în zona denumită Păşunea Ijar. Puieţii au fost asiguraţi de Primăria Mărişel. 

 

La finalul acţiunii, toţi participanţii au fost cinstiţi cu o porţie de mancare gătită la ceaun.

Comentarii Facebook