Imagini inedite în Parcul Est din Cluj-Napoca! O turmă de pui de mistreți hoinărește în căutarea mâncării - VIDEO


O turmă de pui de mistreți care caută mâncare, a fost filmată în Parcul Est din Cluj-Napoca. Imaginile inedite cu animalele simpatice au fost publicate de grupul de inițiativă civică SOS Parcul Est.

Potrivit specialiștilor, hrana mistrețului este majoritar vegetală şi constă în rădăcini, tuberculi, tulpini, fructe, dar în dieta sa intră şi larve, râme, gasteropode, ouă și resturi animale. Animalul preferă desișurile care îi oferă adăpost și trăiește atât la munte cât și în zonele de șes. 

Zona care poartă denumirea de Parcul Est are o suprafață totală de 45,5 ha și cuprinde luciul de apă și malurile Lacului 3, zona fostei pepiniere a RADP și o porțiune umedă care, alături de o salbă de lacuri, constituie un biotop unic în mediul urban. 

Prin integrarea în sistemul celorlalte plantații urbane, Primăria din Cluj-Napoca promitea acum doi ani că viitorul Parc Est urma să devină un nod important în rețeaua verde a orașului și a zonei Estice a municipiului Cluj-Napoca.

Acesta este cel mai important proiect verde din istoria Clujului, atât ca dimensiune, cât și ca importanță și se încadrează în dimensiunea nepoluantă, verde a orașului. Ne aflăm la faza de realizare a Studiului de fezabilitate, care urmează să fie predat pentru sfârșitul lunii aprilie 2022, după care urmează etapa de exproprieri și de punere în practică a proiectului. Țin să menționez faptul că nu va fi un proiect cu punere în practică foarte rapidă, dar va dăinui pentru eternitate la Cluj-Napoca prin modul în care îl vom implementa, respectând biodiversitatea de excepție a locului, combinată cu modernizarea spațiului verde, în concordanță cu secolul în care trăim”, declara, în 2021, edilul Emil Boc.

VIDEO: SOS Parcul Est via Szabó Csilla

Comentarii Facebook