IMAGINI HORROR de la Spitalul de Boli Psihice Borșa, județul Cluj


Deputatul Emanuel Ungureanu a făcut o vizită la Spitalul de Boli Psihice Borșa din județul Cluj, pe fondul discuțiilor intense despre modul în care funcționează aceste unități sanitare.

Am vizitat astăzi Spitalul de Boli Psihice Borșa din județul Cluj, administrat de Consiliul Județean Cluj, condus de Alin Tișe! Nu am văzut așa ceva niciodată, nicăieri, în niciun film horror! 179 de bolnavi cu probleme psihice înghesuiți în camere insalubre, într-o clădire veche de 200 de ani, retrocedată Bisericii Reformate de către moștenitorii familiei Banffy.

22 de bolnavi într-o cameră. Un infern al mizeriei cu neputință de descris în cuvinte. Voi reveni cu imagini video din această Casă a Ororilor unde, statul român, își bate joc de bolnavi de peste 60 de ani!”, a relatat deputatul.

Personalul medical mi-a mărturisit că în acest univers al GROAZEI nu a intrat până astăzi niciun deputat, niciodată!

Adevărul descoperit este unul crunt, dureros, năucitor, bolnavii psihici din România sunt tratați mai rău ca animalele. Nu am văzut în viața mea atâta mizerie și dezumanizare. Personalul acestui infern al groazei lucrează în condiții extreme, sunt adevărați eroi.

Am vorbit și cu doamna manager, am simțit îngrijorare în vocea ei, mi-a mărturisit că de 12 ani se chinuie să schimbe lucrurile, cu eforturi uriașe. Consiliul Județean Cluj are planuri de investiții în zonă, începând cu anul 2014, se chinuie să termine o clădire nouă, de aproape 5 ani...

Nu au reușit decât să ridice o clădire care nu este conectată la nicio stație de epurare, satul Borșa, nu are canalizare...

Stat mafiot, politicieni indiferenți, dezastru național.

Nu am cuvinte...”, a mai spus Ungureanu.

Conducerea Spitalului de Boli Psihice Cronice Borșa susține că deputatul Emanuel Ungureanu nu a spus nimic despre noua clădire care va fi dată în folosință.

Având în vedere informațiile apărute în presă, respectiv fotografiile referitoare la Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa, conducerea spitalului face următoarele precizări:

1. Fotografiile apărute pe rețelele de socializare au fost realizate tendențios, urmărind să surprindă exclusiv aspecte negative.

2. Domnul Ungureanu omite în mod voit să arate întreaga realitate, respectiv faptul că noua clădire a spitalului este construită deja și utilată de către Consiliul Județean Cluj. Aceasta va fi recepționată și dată în folosință în 2 luni. (atașăm fotografii relevante).

3. Același domn uită  să ceară și să facă public punctul de vedere oficial al instituțiilor vizate, respectiv faptul că actualul spațiu este clădire monument istoric retrocedat, în care, din cauza proceselor de retrocedare, nu s-a putut investi.

4. Consiliul Județean Cluj, cu resursele limitate pe care le are, reușește să dea în folosință o nouă clădire și are în lucru, diverse stadii de proiectare, încă 3 noi pavilioane la acel spital.

5. Îi solicităm domnului Ungureanu să acționeze cu bună credință atunci când prezintă situații din sistemul sanitar și înainte să publice informații să solicite un punct de vedere astfel încât să nu fie atât de clar, ca acum, că este în campanie electorală.

6. Îmbunătățirea sistemului sanitar și modernizarea acestuia nu se face doar cu scandal pe rețelele de socializare, ci cu exercitarea prerogativelor aferente fiecărei funcții publice; autoritatea legislativă reglementează, autoritatea locală investește.

 exterior cladire noua 1.jpg  exterior cladire noua 2.jpg

salon cladire noua 1.jpg

Comentarii Facebook