Imagini cu casa care a ars pe Constantin Brâncuși. Era o bomba ce ceas - VIDEO


Casa care a ars in noaptea de joi spre vineri pe strada Constantin Brancusi era o adevărată bomba cu ceas, considera vecinii, fiind un depozit de lemn și plastic, adunat din gunoaie. 

Poliția și pompierii erau încă la locul incidentului vineri la ora 9.30. Se adunau probe, iar traficul pe trotuarul de lângă era blocat. O mașină de pompieri era parcată lângă casă pentru a preveni o eventuala reaprindere a focului. 

Proprietarul casei, un bătrân de 80 de ani, a murit carbonizat. Se pare că incendiul a pornit de la un scurt circuit.

Vecinii din zona au reclamat de multe ori focarul de infectie care era în curtea casei, plina până la refuz cu gunoaie. Poliția locală a intervenit, dar nu se prea putea vorbi cu proprietarul. 

La data de 5 februarie a.c., în jurul orei 01.10, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 3 Poliție au fost sesizați de către un bărbat de 39 de ani cu privire la faptul că într-un imobil de pe raza municipiului Cluj-Napoca ar fi izbucnit un incendiu, fiind posibil ca în respectiva locație să se afle o persoană.

La fața locului au intervenit pompieri și polițiști din cadrul Secției 3 Poliție, incendiul fiind stins și zona fiind asigurată după mai multe ore de intervenție.

Astfel, având în vedere starea necorespunzătoare a locului faptei pentru efectuarea în condiții propice și de siguranță a activităților de cercetare la fața locului, aceasta a fost efectuată în cursul acestei dimineți.

Cu ocazia activităților specifice a fost identificat corpul neînsuflețit, carbonizat, al unui bărbat de 86 de ani.

Cercetările sunt continuate în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și distrugere din culpă, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.


Comentarii Facebook