Imagine rară cu parcul retrocedat din zona Bizușa - strada Unirii. Primarul se jură că nu vor apărea blocuri- FOTO


O fotografie rară, dn arhiva Fortepan, prezintă frumosul parc dintre strada Unirii și Aleea Bizușa. Acolo a fost prevăzut spațiu verde încă de pe vremea comuniștilor, din anii 1960, de când a început construcția cartierului.

Zona fusese deținută de persoane private, care au fost mutate în blocuri, iar terenul a fost preluat de stat, în schimb fiind acordate locuințe la bloc. 

Zona rezultată, spațiul verde, este superbă și acum. Din păcate, instanțele au decis retrocedarea spre vechii proprietari, mai puțin strada Unirii, care nu poate fi cedată. Pentru un teren de 1800 de metri pătrați este cerută suma de 2 milioane de euro. 

Sub ochii lui Boc, liber la blocuri pe strada Unirii, în Gheorgheni! Se vinde parcul. Proprietarul, despre avize: Fiecare se descurcă cum poate - FOTO

Primarul Emil Boc a atras atenția că atât timp cât este el în scaunul de primar nu se vor construi blocuri acolo. 

Sursele Știri de Cluj spun că deja sunt oferte pentru cumpărarea terenului, fiind probabil cineva care il va păstra în speranța unor vremuri mai bune.

Știri de Cluj vă aduce aminte de cazul hotelului de pe strada Avram Iancu, unde proprietarul terenului a așteptat circa 10 - 12 ani până când s-a schimbat puterea și a ridicat clădirea pe suprafața primei grădini botanice a Clujului. 

Istoria românească a avizării Hotelului de pe Avram Iancu. La Cluj, Comisia Monumentelor a spus ”NU”, dar ”miticii” au spus ”Da”


Comentarii Facebook