Hoții de buzunare români se pregătesc pentru Jocurile Olimpice

Trei români, Johnny, Mario şi Danny, vizează "aurul" la Londra. Cei trei fac parte dintr-o reţea de 50 de români care acţionează în Barcelona, iar acum le-au intrat în vizor Jocurile Olimpice de la Londra.

Ei se documentează pe internet, analiză imaginile din marile centre comerciale aflate în apropierea Satului Olimpic, autobuzele supraaglomerate şi metrou, planificându-şi ieşirea pe baza imaginilor din satelit cu străzile Londrei.

"Este în sângele meu, asta e tot ce ştiu să fac. Noi asta facem şi o facem bine", declară Danny, care este hoţ de buzunare de la vârsta de şapte ani, înapoindu-i reporterului portofelul, care credea că se află în continuare în singuranţă într-un buzunar de la spate, informează mediafax.ro

"Aparatele foto, laptopurile şi telefoanele sunt trimise în România pentru ca să fie vândute pe piaţa neagră şi putem să facem cam 5.000 de euro într-o săptămână, dacă turiştii îşi lasă bagajele numai o secundă, doar o secundă!", a mai afirmat unul dintre hoții de buzunare.

Schema folosită de ei se numește ”Ronaldinho” și se bazează pe distragerea atenției victimei de către unul dintre hoți, timp în care ceilalți doi îî golesc buzunarele.

Comentarii Facebook