Miercuri 24 Aprilie

Hotelul Melody scos la vanzare pe o suma astronomica! Vezi cat costa cel mai vechi hotel din Cluj


Hotelul Melody, situat in zona zero a Clujului, a fost scos la mezat printr-o agentie imobiliara. Cladirea a fost "vanata" in trecut de multi investitori, dar proprietarul nu a vandut.

Cladirea are un pret de piata de 4,8 milioane de euro si ajunge la 6.000.000 de euro cu tot cu TVA, putin cam mare sustin expertii. Cladirea a fost evaluata si in 2008 la 3 milioane de euro, asa ca gasirea unui cumparator va fi extrem de dificila.

Proprietarul, Marius Trif, a mai primit de-a lungul anilor oferte, dar nu a cedat tentatiei. In 2003, firma care detine City Plaza a vrut sa cumpere imobilul cu 1,8 milioane de euro, urmata de oferta de 2,5 milioane euro facuta de Ion Tiriac, in 2004. De asemenea, in 2005, OTP Bank a vrut sa cumpere cladirea cu 3 milioane de euro pentru a fi transforma in banca.

Cea mai mare oferta, 4 milioane de euro, a fost vehiculata in 2008, cand Ministerul Culturii a vrut sa cumpere hotelul Melody pentru a muta acolo Muzeul National de Istorie a Transilvaniei (MNIT).

Hotelul a fost deschis in anii '50, fiind primul bar de noapte cu muzica jazz din perioada postbelica a Clujului. Initial, in locul acestui hotel au fost doua cladiri: sediul biroului fiscal al orasului - ulterior beraria "Fiskus" - si hotelul "Pannonia".

Cladirea in care functioneaza acum hotelul Melody a fost reconstruita in 1890 de Gabor Nagy, dupa planurile lui Antal Oriold si Benedek Endstrasser. Initial numele a fost Hotel Central, iar printre oaspeti s-au numarat compozitorii Brahms si Franz Liszt.

In perioada interbelica, in cladire a functionat Societatea Surorilor Sociale, la etajul al doilea a fost amenajata si o mica capela. Dupa nationalizare in cladire a fost deschis un camin studentesc si restaurantul "Pescarus".

Comentarii Facebook