Miercuri 24 Aprilie

Horia Ciorcila afla vineri daca trebuie sa plateasca amenda de 12,5 milioane de euro


Presedintele Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania, Horia Ciorcila va afla verdictul in procesul in care este judecat pentru manipularea bursei, abia vineri.

Judecatorul de la Tribunalul Bucuresti care a judecat dosarul a anuntat ca a amanat pronuntarea in acest dosar pentru data de 1 iulie.

Horia Ciorcila este judecat pentru infractiunea de manipularea bursei alaturi de alte persoane. Acesta a fost acuzat de DIICOT ca s-a folosit in interes personal de informatii confidentiale din interiorul Bancii Transilvania, si anume ca o banca din Cipru intentioneaza sa cumpere un pachet de actiuni. Ulterior, Horia Ciorcila a vandut un pachet mare de actiuni pe care le detinea in proprietate catre banca cipriota.

Procurorii DIICOT au stabilit ca prin acest mod, Ciorcila si adjunctul acestuia, Claudiu Silaghi, care a decedat in timpul judecarii procesului, si-au creat un interes personal si s-au folosit de informatii confidentiale pentru a incheia personal afacerea care privea vanzarea unui pachet majoritar de actiuni in suma de 100 de milioane de lei.

La ultimul termen de judecata, cel de marti, procurorii au solicitat ca Ciorcila sa fie obligat sa plateasca o amenda administrativa, care in acest caz se ridica la jumatate din suma tranzactionata la bursa, adica 50 de milioane de lei, aproximativ 12.5 milioane de euro.

 

Vezi si...

Horia Ciorcila, presedintele Bancii Transilvania ar putea fi amendat cu 12.5 milioane de euro EXCLUSIV

Comentarii Facebook