Trei falsi producatori, dati afara din Piata IRA. Unul sfida, afisand eticheta "Produs romanesc" VIDEO


Trei falsi producatori, care cumparau produse din en-gros si le revindeau in Piata IRA, au fost evacuati si amendati cu cate 7.500 de lei.

In total au fost controlati 23 producatori agricoli si trei au fost gasiti in neregula.

 

Echipele de control s-au deplasat in localitatea Frata, unde au verificat concordanta intre probele recoltate din piete si realitatea din teren. Cei 3 producatori agricoli comercializau altfel de produse, decat cele cultivate in propria gradina. Acestia au fost sanctionati cu amenzi in valoare totala de 7.500 lei, conform H.G. nr. 661/2001.


"Am mai eliminat trei falsi producatori din Piata IRA. Controalele continua si avem in obiectiv pietele Zorilor si Grigorescu, unde avem reclamatii din partea oamenilor. Am avut surpriza ca din cei 23 de comercianti care practic vindeau in Piata IRA, doar trei sa fie falsi comercianti. Am fost in unitatile lor de productie la Frata si in alte localitati, unde am avut ocazia sa vedem care sunt producatori adevarati. Cei care nu au putut demonstra acest lucru au fost amendati si dati afara din pietele administrate de Primarie", a declarat primarul Sorin Apostu.

 

Undul dintre cei trei falsi producatori a afisat langa produsele cumparate de la en-gros eticheta "Produs romanesc". "Acest lucru ne-a suparat cel mai tare. Avea eticheta pe care trebuie sa o poarte numai produsele autentice. De aceea, am aplicat o amenda mai mare in acest caz", a mai spus primarul.

 

Astfel de controale vor continua si in Pietele Zorilor si Grigorescu.

Comentarii Facebook