Haosul reciclării în Cluj. Oamenii continuă să se plângă de incompetența firmei de salubritate: „Deșeurile de sticlă nu au fost ridicate”


România este ultima țară din Uniunea Europeană, când vine vorba de reciclare. Doar 11% dintre deșeuri ajung să fie reciclate, restul ajung la groapa de gunoi. Situația nu este mai roz nici în „orașul de 5 stele”. Clujenii se plâng permanent de gestionarea defectuoasă a deșeurilor municipale de către cei de la Supercom. 

„Deşeurile de sticlă nu au fost ridicate de Supercom de mai mult timp de pe strada Antim Ivireanul. Nici programul de ridicare a sticlei, în prima şi a treia vineri a lunii, nu se respectă. Sunt multe case pe stradă cu sacii plini cu sticle la poartă de mai multe zile. Vă rog să remediați problema şi să vegheați la respectarea programului de colectare”, sesizează un clujean. 

O altă sesizare a fost făcută în cartierul Borhanci: „Operatorul Supercom nu respecta programul de colectare sticla, afișat pe site-ul primăriei și pe cel al Supercom. Vineri 19, ianuarie, nu au colectat. Va rog sa luați măsurile necesare”, sesizează oamenii Primăria Cluj.

România trebuie să ajungă cu depozitarea la groapa de gunoi de maxim 10% până în 2035. Ceea ce este extrem de dificil în contextul în care noi depozităm la groapa de gunoi aproximativ 90%, mai ales în marile aglomerări urbane. Deci noi trebui să accelerăm acest proces de a trata deșeurile înainte de a le trimite spre destinația finală care e groapa de gunoi.

Comentarii Facebook