Miercuri 24 Aprilie

Haos la Clinicile de Pediatrie din Cluj-Napoca! Mămică purtată pe drumuri și umilită. Ce e de făcut?


Haosul de la Clinicile de Pediatrie din Cluj-Napoca a fost relatat frecvent de mass-media și nimic nu s-a schimbat. Asistența medicală pentru copii este gratuită în România, dar degeaba, pentru că nu se asigură finanțare și părinții sunt umiliți și purtați pe drumuri.

Larisa Rus ne-a relatat ce a pățit cu bebelușul ei, care are nevoie de consultații și nu sunt locuri. 

Să vă zic cu începutul. De trei săptămâni tot sun la Pediatrie 1, Pediatrie 2 și Pediatrie 3, pentru o programare la cardiologie, pentru un bebeluș de o luna, dar nu au locuri, decât în ianuarie. Doi la mână, trebuie facută radiografia la șold, care se face de la 4 la 6 săptămâni. Am sunat la Pediatrie 3 ieri (n.red. luni, 2 decembrie) pentru a face programare, dar surpriză că nu se fac radiografii în ambulatoriu,  doar dacă suntem internate. Bun, am înțeles!

Azi (n.red. marți, 3 decembrie) sunt la Pediatrie 1, la care doamna îmi oferă același răspuns, că nu se fac în ambulatoriu și începe sa urle doamna. Eu i-am răspuns frumos, doamna, dar să îmi spună unde se fac aceste investigații? A zis ca nu știe... Bun și asta am înțeles și apoi s-a apucat doamna să spună că ei ar fi bucuroși să mergem să facem reclamații că s-au săturat să dea explicații la telefon că nu se mai fac radiografii în ambulatoriu, că ei nu mai au contract cu Casa de Asigurări. Atunci noi de ce plătim atâtea cotizații?

Am sunat și la Pediatrie 2, dar oricât am încercat, nu răspunde nimeni, indiferent de ora la care suni. La Pediatrie 1, când suni pe cardiologie, doamna nu este niciodată în cabinet.

Bine ca iau salarii doamnele, mai așteaptă și pachete ca să te bage în seama dacă nu ești lăsat să mori cu zile”, ne-a relatat clujeanca.

Criza ambulatoriului de la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca este una cronică. Părinții ajung să stea acolo ore în șir în așteptarea unui medic care să le consulte copiii, nefiind cineva disponibil 24 de ore, așa cum ar fi normal și cum s-ar justifica la un ambulatoriu, care are rolul de a evita internările care nu se justifică.
Vom reveni cu amănunte...

Comentarii Facebook