Haos în Dezmir, după ploaia torențială de joi. A fost rupt un drum și alte zone afectate - VIDEO


Un drum a fost rupt și s-a produs o viitură puternică în Dezmir, în zona străzii Pădurii. 

În Dezmir haos de la inundații. Au rupt drumul și a fost viitură pe strada Padurii, datorită caselor construite deasupra ca ciupercile din Florești. Autorizațiile sunt date de primar fără să se gândeasca la cei de pe Planoarelor”, ne-a relatat un localnic.

191406188_3902255203144839_176985965743719412_n.jpg

Am trimis un buldoexcavator să curețe șoseaua. Au fost probleme pe Crișeni, Pădurii și în alte zone, nu numai pe strada Planoarelor. Până acum a mai ținut că era pământul sec, dar acum s-a umplut cu apă. Au fost câteva situații cu ape în beciuri și curți. Pe Crișeni a trecut viitura peste drum. Este un podeț foarte mic, care nu a putut prelua viitura și apa a trecut drumul. Peste tot sunt făcute rigole, dar acestea nu fac față”, a declarat primarul Grigore Fati. 

În Dezmir a fost rupere de nori și a plouat cu o oră mai mult decât în Apahida. 

O altă problemă este faptul că apa pluvială de la toate casele intră în canalizare, ceea ce face ca rețeaua să nu mai reziste, a mai precizat primarul Grigore Fati. Acesta a spus că va discuta cu cei de la Compania de Apă Someș pentru a rezolva cumva această situație și a separa rețelele. ”Mie cei de la Compania de Apă îmi spun că pun conducte mai mari, dar eu dacă le pun și toți varsă apa de ploaie în canalizare, nu au cum să reziste. Trebuie făcută o rețea separată au fiecare casă să aibă propriul sistem de a rezolva situația apei pluviale”, a mai spus Fati. 

Comentarii Facebook