Miercuri 24 Aprilie

Halucinant! Fostul interlop clujean ”Balibacea” predă matematică la Colegiu fără a fi angajat! Oricine poate ajunge la catedră?


Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Cluj anunță că fostul interlop Ovidiu Vancea, zis și ”Balibacea”, nu este angajat ca profesor de matematică la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Turda, ci predă fără a fi angajat. 

Acesta nu a fost și nu este profesor al Colegiului Național ,,Mihai Viteazul” din Turda, județul Cluj. 

Având în vedere faptul că un profesor de matematică al unității se află în concediu medical, domnul Ovidiu Vancea și-a exprimat indirect, printr-un profesor al colegiului, disponibilitatea de a suplini profesorul de matematică aflat temporar în concediu medical, însă nu a fost încheiat niciun contract de muncă cu acesta pe durată determinată”, precizează conducerea ISJ Cluj. 

ISJ Cluj mai susșine că ”încheierea unui contract de muncă, inclusiv pentru o perioadă determinată, presupune ca solicitantul să facă dovada unui cazier judiciar, să prezinte aviz psihologic și adeverință de la un cabinet de Medicina Muncii, din care să reiasă că este apt să predea în învățământ. 

Aceste documente nu au fost aduse în atenția conducerii unității, spre analiză, în consecință, nu se poate vorbi de existența unor relații de muncă între conducerea Colegiului Național ”Mihai Viteazul” Turda și domnul Ovidiu Vancea. 

În plus, directorul instituției nu a avut nicio întrevedere, respectiv niciun dialog direct cu persoana asociată ca profesor de matematică al Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Turda, potrivit punctului de vedere comunicat Inspectoratului Școlar Județean Cluj de către directorul colegiului”, mai spune sursa citată.

Este neclar cum a putut intra în școală o persoană care nu este angajată ca profesor să suplinească orele altui profesor. Acest lucru însemană că orice persoană de pe stradă ar putea intra la clasă să predea linișită orele?

Din fotografia de mai jos se vede că Ovidiu Vancea preda reguli de calcul. 

Se pare că Ovidiu Vancea este student la Facultatea de Matematică de la UBB Cluj, în ultimul an.

”Balibacea” a fost capul lumii interlope din Turda în anii 1990 - 2000

Ovidiu Vancea, zis ”Balibacea”, a fost reținut 22 de luni în urma atacului cu grenadă de la pizzeria Pharaon, din Turda. A scăpat de acuzații, după ce procurorii nu au putu proba că acesta a fost implicat în atentatul care viza lichidarea unui rival. 

”Balibacea” a fost reținut din nou în 2010 și condamnat la 10 ani de închisoare, după ce a țepuit mai multe depozite de construcții cu materiale, pe care gruparea din care făcea parte nu le-a mai achitat.

Fostul lider al lumii interlope din Turda, temutul ”Balibacea”, a ajuns profesor de matematică. Colegii sunt în grevă - FOTO

Comentarii Facebook