HALUCINANT E PUȚIN SPUS! Primăria Cluj a desființat un teren de baschet pentru că se fisurau casele de lângă

 

Primăria Cluj-Napoca susține că a desființat un teren de baschet de lângă Facultatea de Telogie Otodoxa, pentru că, din cauza zgomotului, crăpau casele de pe strada Inău.

 

Parcul și terenul de sport, de pe strada Nicolae Ivan, fostă strada Coastei, a fost amenajat din bani publici, de Primăria Cluj-Napoca. Cei care vor să facpă sport acolo se luptă de mult timp cu municipalitatea și cer explicații pentru tăierea panourilor de baschet.

 

Doresc pe aceasta cale sa impartasesc cu d-voastra raspunsul primit la o sesizare transmisa primariei prin intermediul aplicatiei My Cluj. Subiectul sesizarii se referea la faptul ca de aproximativ un an de zile, in parcul relativ nou inaugurat, situat langa Facultatea de Telogie Otodoxa, in spate la CJ, au disparut inelele de la cosurile de pe terenul de baschet. Avem deci un teren de baschet nou realizat, fara cosuri de baschet. Avem de a face cu o investitie publica a carei utilitate este 0”, a reclamat Marian Gratian, pe aplicația My Cluj.

 

Va redau in continuare raspunsul primit:

 

Stimată Doamnă/Stimate Domn,

 

Sesizarea dumneavoastră cu numărul 217858 / 09.05.2017 a fost închisa având rezoluția: Favorabil - Buna ziua. Referitor la sesizarea Dvs., va comunicam faptul ca panourile de baschet din zona mentionata au fost demontate la solicitarea locatarilor de pe str. Inau, a caror locuinte se invecineaza cu parcul respectiv si care au reclamat in repetate randuri ca datorita celor care utilizau terenul de baschet, numai aveau liniste.Totodata au aparut fisuri in structura locuintelor. Ca urmare panourile au fost indepartate si s-au montat 4 mese de ping-pong pentru a gasi o noua utilitate terenului respectiv. Va multumim”, ne-a mai scris clujeanul, citând replica Primăriei Cluj-Napoca.

 

Asadar, reprezentantii Primariei justifica indepartarea panourilor de baschet prin faptul ca au aparut fisuri in structura locuintelor invecinate, locuinte aflate la o distanta de minim 10 m . HALUCINANT ! 

 

In aceasta situatie propun desfiintarea tuturor terenurilor de baschet din oras, intrucat exista riscul de prabusire a tuturor cladirilor invecinate. De asemenea propun interzicerea practicarii acestui sport in Sala polivalenta, concomitent cu anularea campionatului european de baschet FIBA EuroBasket 2017, programat in acest an la Cluj. Nu vrem ca in structura noii sali sa apara astfel de fisuri.

 

Cat privesc reclamatiile vecinilor cu privire la zgomotul produs, rezolvarea primariei trebuia sa fie alta: Amenda daca se incalca limita maxima de zgomot aprobata in intervalele orare. 

 

Nu vad cum, prin renuntarea la terenul de baschet si aplasarea a 4 mese de tenis de masa, o sa se rezolve problema cu galagia. Le reamintesc ca la 4 mese de tenis de masa pot juca concomitent 16 persoane, daca se opteaza pentru jocul la dublu, in timp ce la baschet, numarul de jucatori dintr-o echipa este de 5.

 

Inteleg grija Primariei fata de locuitorii din zona, in special fata de cei ce au ocupat pozitia de primar al Municipiului, insa unele actiuni sunt lipsite de orice urma de logica si bun simt. Vorbim totusi despre un teren de baschet amplasat intr-un parc. Daca nici aici nu putem sa practicam acest sport, atunci unde? Unde este grija primariei pentru tineri si incurajarea activitatilor sportive? Cum justifica investitia, din banii publici, intr-un teren de baschet ce nu poate sa fie folosit? Sper ca acesta ultima intrebare sa se regasesca si in raportul curtii de conturi”, ne-a mai spus Marian Gratian.

Comentarii Facebook