Guvernul anunță un proiect pentru reglementarea examenelor în starea de alertă. Probele de competențe la BAC vor fi echivalate


Guvernul a anunțat că a introdus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de joi un proiect de ordonanță de urgență prin care să fie reglementate organizarea examenelor în perioada stării de alertă.

Astfel, premierul Ludovic Orban a declarat, la începutul ședinței de guvern, că trebuie adoptată o OUG pruun care “să reglementăm situația din educație, astfel încât să putem face față provocărilor care categoric vor fi extrem de importante, mai ales în ceea ce privește organizarea examenelor și organizarea activităților pe toată perioada stării de alertă”. 

De asemenea, potrivit surselor Edupedu.ro, Ordonanța de Urgență (OUG) pe educație prevede anularea susținerii efective de către elevi a probelor de competențe de la Bacalaureat 2020. Probele de competențe vor fi echivalate fie cu mediile din timpul anului, fie cu certificate de limbi străine sau de informatică, acolo unde există, spun sursele noastre.

Probele de competențe sunt examenele orale de Limba română, Limba maternă, examenele orale, scrise și de auditare text la Limba străină și examenul de Competențe digitale ar fi trebuit să înceapă pe 29 iunie.

Comentarii Facebook