Guvernul anunță o autostradă Cluj - Republica Moldova. Spre București pe când?

 

Guvernul anunță că din 2015 se va construi o autostradă care să lege Clujul de Republica Moldova. 

 

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Șova, a spus că lucrările vor începe în 2015. Astfel, Moldova va fi legată cu Transilvania prin autostrada Iași - Târgu Mureș, dar și cu centrul țării prin Bacău - Brașov.

 

Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine a anunțat că autostrada Cluj - Moldovava avea o lungime totală de 365 de kilometri. 

 

În perioada imediat următoare vor începe demersurile în vederea realizării a 154 km, repectiv sectorul de autostradă Iaşi-Ungheni cu o lungime de 23 km, care urmeaza sa fie finantat din Fonduri de Coeziune in alocarea financiara 2014 – 2020 şi sectorul de autostradă Iaşi – Tg Neamţ cu o lungime de 78 km care urmează să fie finanţat din Fonduri de Coeziune în alocarea financiară 2014 - 2020”, se arată într-un comunicat al Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine.

 

Sectorul de autostradă Câmpia Turzii - Târgu Mureș are două secțiuni cu o lungime de 53km: Câmpia Turzii - Ogra (35 km) și Ogra - Târgu Mureș (18 km). Secțiunea Câmpia Turzii - Târgu Mureș ar urma să fie finanțată din Fonduri de Coeziune. 

 

Foto: adevarul.ro

Comentarii Facebook