Guvernul a aprobat alocarea a 283 de milioane de lei pentru exproprieri la metroul Clujului. Peste 480 de clădiri vor dispărea



Guvernul  a aprobat alocarea sumei de 283 de milioane de lei, necesară pentru exproprierea a aproape 500 de imobile proprietate privată, în vederea construirii metroului din Cluj-Napoca.

Guvernul a aprobat declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Tren metropolitan Gilău - Floreşti - Cluj-Napoca - Baciu - Apahida - Jucu - Bonţida - etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de metrou şi tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. Componenta 1. Magistrala I de metrou Cluj", se arată într-un comunicat al Executivului.

De asemenea, a fost aprobată lista imobilelor proprietate publică a statului, precum şi lista imobilelor proprietate publică a unităţilor administrativ - teritoriale care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării.

Pentru declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării, Guvernul a aprobat suma de 283,2 milioane lei, aferentă unui număr de 486 imobile. 


Comentarii Facebook