Cum va fi vremea în noaptea dintre ani? Meteorologii ANM au actualizat datele


Meteorologii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au anunțat temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă a anului.

"Vom avea o vreme mai caldă în ultima zi a anului 2023. Maximele la scara întregii ţări, în 31 decembrie, vor fi cuprinse între 5 până la 12-13 grade, cu 12 grade în Capitală.

De asemenea, în noaptea trecerii în noul an 2024 va fi o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, pentru că minimele pe parcursul nopţii vor fi în cea mai mare parte a ţării pozitive, cu cele mai ridicate valori, 4-5 grade în partea de vest, sud-vest a ţării, 6-7 grade în zona litoralului, minime coborâte spre minus 4 - minus 5 grade doar în zonele depresionare din estul Transilvaniei, în timp ce în restul regiunilor vorbim de minime uşor pozitive spre 1-3 grade Celsius, inclusiv în Capitală, unde minima va fi de 1-2 grade Celsius", a afirmat directorul general ANM, Elena Mateescu, potrivit Agerpres.

Potrivit prognozei, în Cluj-Napoca vom avea, de Revelion, temperaturi cuprinse între 4 grade, în timpul zilei și -2 pe parcursul nopții.

Specialiștii afirmă că și primele zile din 2024 vor fi calde, iar gerul Bobotezei va lipsi și el.

"Actualizarea estimărilor pentru luna ianuarie 2024 confirmă semnalul pentru o vreme mai caldă decât în mod obişnuit în prima săptămână a noului an, cu abateri termice pozitive la nivelul temperaturilor medii zilnice mai mari de 5 până chiar 10 grade Celsius, pentru că în mod obişnuit ar trebui să ne aşteptăm la maxime până la cel mult 4-5 grade Celsius, iar maximele, în prima săptămână, cu mici variaţii de la o zi la alta a anului 2024, vor fi cuprinse între 5 până la posibil 13-14 grade.

La acest moment putem să apreciem că şi ziua de 6 ianuarie, de ziua Bobotezei, va fi mai caldă decât în mod obişnuit, dar cu siguranţă pe măsură ce ne apropiem de ziua respectivă vom actualiza informaţiile, însă estimările indică o probabilitate ridicată ca prima săptămână din noul an să fie o săptămână mai caldă decât în mod obişnuit", a subliniat şefa ANM.

Comentarii Facebook