Miercuri 24 Aprilie

Gripa bate la uşa Clujului. O persoană din Bistriţa a murit


5 noi cazuri de gripă au fost înregistrate zilele acestea, fiind vorba atât de virusul porcin AH1N1, cât şi de gripa B. Primul deces s-a înregistrat la Bistriţa.

Zilele trecute, specialiştii Institutului Cantacuzino avertizau că un val de gripă din SUA se îndreaptă spre România.

Dr. Alexandru Rafila, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că au fost înregistrate mai multe cazuri de gripă, printre care şi un caz la Bistriţa, unde o persoană infectată cu virusul AH1N1 a decedat.

"Au fost confirmate cinci cazuri noi de gripă: trei de AH1N1, două cazuri de gripă B şi, din păcate, a fost înregistrat şi un deces în Bistriţa, din cauza gripei de tip A H1N1", a declarat dr. Alexandru Rafila, potrivit evenimentul zilei.

Potrivit aceleaşi surse, bărbatul decedat avea virusul de gripă AH1N1 şi suferea de mai multe afecţiuni asociate, printre care şi o boală cardiovasculară.

Epidemia de gripă este aşteptată să se facă simţită şi la noi în ţară, în luna februarie.

"În momentul de faţă, în Europa de Vest este o circulaţie de nivel mediu şi au fost izolate ambele tipuri de virusuri gripal AH3N2 şi AH1N1 existente şi în formula vaccinului din acest an. În România, ne aşteptăm la o evoluţie a sezonului epidemic undeva la începutul lunii februarie", a mai precizat dr. Rafila.

Tipurile de virus depistate (A - H3N2 şi A H1N1) în acest an la bolnavi, au fost conţinute de vaccin.


Comentarii Facebook