Greva japoneza pe termen nelimitat la Oficiul de Cadastru Cluj

Angajatii de la Oficiul de Cadastru Cluj au intrat de astazi, 12 mai, in grava japoneza pe termen nelimitat, in semn de solidaritate, cu protestele declansate de colegii lor din toata tara.

"Incadrarea ilegala si abuziva pe o grila de salarizare care nu asigura subzistenta, prin reducerea salariilor cu un procent de 50% la care se adauga incepand cu luna iunie inca 25%, asa cum a declarat presedintele Romaniei, Traian Basescu", anunta presedintele sindicatului din institutie, Gheorghe Cornea.   


Lista nemultumirilor este lunga si mai include "plata drepturilor salariale restante conform Contractului Colectiv de Munca. Lipsa negocierilor cu sindicatele din cadastru si publicitate imobiliara, cu privire la incheierea unui nou Contract Colectiv de Munca. Lipsa de comunicare din partea conducerii Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara si a Ministerului Administratiei si Internelor, care in secret iau decizii ce privesc in mod direct viata si activitatea angajatilor din institutie, fara a le aduce la cunostinta masurile tragice, inumane pe pare le iau impotriva salariatilor din acest domeniu de activitate"
.



Angajatii de la Oficiul de Cadastru Cluj spun ca au fost prejudiciati si de faptul ca nu si-au primit salariile la timp, care au determinat "o stare de disperare in randurile salariatilor care au intarzieri la plata ratelor la banci, pe care nu le plateste nici ministerul de resort, nici conducerea Agentiei, precum si la plata facturilor curente si de ce nu, chiar la procurarea hranei".



Gheorghe Cornea a mai spus ca nu sunt asigurate nici macar conditii de desfasurare a lucrului la locul de munca. "Subliniem aici ca angajatii din Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Cluj isi desfasoara activitatea in conditii improprii, in spatii neadecvate, la temperaturi foarte scazute chiar si in timpul verii, si nu in ultimul rand, lipsa banilor pentru hartie, toner, dosare si alte consumabile absolut necesare in eliberarea documentelor catre public, vor duce in cele din urma la intreruperea activitatii", sustine presedintele sindicatului din cadrul Oficiului de Cadastru Cluj.

Protestul a survenit dupa ce marti au fost "pusi in fata faptului implinit ca urmare a transmiterii in cursul zilei ieri (n. red. martie 11 mai) dupa orele de program, de catre conducerea Agentiei a grilei de salarizare privind reincadrarea personalului, in cazul in care nu se va reveni asupra acestei decizii care umileste specialistii din cadastru si publicitate imobiliara, domeniu de activitate unic si specific la nivel national, Sindicatul "Cadastru si Publicitate Imobiliara" Cluj va declansa greva generala, cu intreruperea totala a activitatii".   


 

Comentarii Facebook