Grevă japoneză la Cinema Florin Piersic

 

Angajații cinematografului Florin Piersic din Cluj-Napoca fac grevă japoneză, în semn de solidaritate cu cei trei angajați ai RADEF România aflați în greva foamei.

 

Cei trei colegi din RADEF Romaniafilm, Maria Bikfalvi (presedinte Sindicatul Liber Romaniafilm), Constantin Curelea (vicepresedinte  Sindicatul Liber Romaniafilm) si Marcel Negruti (director economic RADEF Romaniafilm) se afla in cea de a patra zi a grevei foamei, ca ultima forma de protest impotriva Ordinului nr. 2483 al Ministrului Culturii si Patrimoniului National, dl. Puiu Hasotti, ordin prin care au fost demisi din Consiliul de Administratie al RADEF trei membrii si au fost numiti ilegal alti trei membrii, ordin care nu respecta legalitatea si incalca flagrant ordonanta 109/2011, privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice.

 

Incepand de ieri, 13.11.2012, angajatii cinematografului Florin Piersic alaturi de toti colegii salariati din cinematografele din Romania s-au solidarizat cu cei trei grevisti ai foamei, intrand in greva japoneza, cu respectarea legalitatii si continuarea activitatii regiei. Membrii de sindicat din RADEF Romaniafilm ameninta Ministerul Culturii si Patrimoniului National cu greva foamei in toate cinematografele din Romania, in cazul in care, in maxim 48 de ore, conducerea ministerului nu reglementeaza legalitatea numirilor in consiliul de administratie al regiei. De asemenea, salariatii RADEF someaza Ministerul Culturii si Patrimoniului National (MCPN) sa-si precizeze pozitia si punctul de vedere referitor la Ordonanta de Urgenta propusa de Guvern prin fostul Secretar General Adjunct al Guvernului, dl. Dan Mihalache, prin care au fost informati ca se doreste transferul tuturor salilor de cinematograf in proprietatea RAAPPS, regie autonoma aflata in subordinea Secretariatului General al Guvernului care beneficiaza de OG 19/2002, reglementata prin Legea 640/2002, lege speciala care permite vanzarea activelor aflate in proprietatea privata a statului”, a declarat Ioana Călin, coordonator marketing Cinema Florin Piersic.

 

Angajații, care protestează de 20 de zile, îi cer premierului Victor Ponta să intervină și ”sa-l demita pe ministrul Puiu Hasotti, care in acest moment este cercetat penal pentru abuz in functie, plangerea penala fiind inaintata catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie de catre conducerea Sindicatului Liber Romaniafilm. Va mai informam ca pana in acest moment, s-au strans peste 4.000 de semnaturi pentru demiterea d-lui Ministru Puiu Hasotti, semnaturi care vor fi transmise catre cabinetul d-lui. Prim Ministru Victor Ponta. De asemenea, veti putea viziona pe pagina de facebook „salvatiromaniafilm" persoane publice (Sergiu Nicolaescu, Florin Piersic, Geo Saizescu, Sebastian Papaiani, Leonard Doroftei, etc.), care au inteles pericolul generat de conducerea MCPN la adresa salilor de cinema si a intregii cinematografii romanesti si s-au solidarizat cu salariatii RADEF Romaniafilm.

 

In consecinta, avand in vedere ca unul dintre cei trei colegi care protesteaza in greva foamei la cinema Patria din Bucuresti (declarat „km. 0 al libertatii cinematografiei din Romania"), in speta dl. Constantin Curelea, a fost monitorizat de ambulanta sosita la cinema Patria si a fost depistat cu o tensiune arteriala de 22/13, atat salariatii RADEF Romaniafilm, membrii Sindicatului Liber Romaniafilm cat si conducerea regiei vor face direct raspunzatoare actuala conducere a MCPN (in totalitatea acesteia), in cazul in care vreunul dintre colegi, in urma protestului, vor avea de suferit din punct de vedere al sanatatii sau, Doamne fereste, ceva mai grav sau chiar tragic”, a mai precizat Ioana Călin.

Comentarii Facebook